Μετά τους Ντέβιν Σμιθ, Βίκτορ Χριάπα, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Ρούντι Φερνάντεθ, Μάικ Μπατίστ, Κόρεϊ Χίγκινς, Άντε Τόμιτς, Γιάννη Μπουρούση, Λουίτζι Ντατόμε, Νέναντ Κρίστιτς, Αλεξει Σβεντ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ταϊρίς Ράις, Τζέσι Κάρολ, Σόνι Γουίμς, Φελίπε Ρέγιες, Νικ Καλάθη, Τορνίκε Σενγκέλια και Νάντο ντε Κολό, η Euroleague ανακοίνωσε τον 21ο υποψήφιο για την All Decade Team. Ο λόγος για τον Αντρέι Κιριλένκο! Ο νυν πρόεδρος της ρωσικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, γνωστός και με το προσωνύμιο «AK-47» είναι αδιαμφισβήτητα ένας εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων παικτών και άφησε το στίγμα του στη δεκαετία που πέρασε.

Ο Αντρέι Κιριλένκο φόρεσε τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για πρώτη φορά από το 1998 έως το 2001. Πέρασε τον Ατλαντικό και έγινε ηγέτης της Γιούτα από το 2001 έως το 2011. Επέστρεψε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για μία σεζόν (2011-12), φτάνοντας μέχρι τον τελικό στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ο Ολυμπιακός του… αρνήθηκε το τρόπαιο. Συμβιβάστηκε με τον τίτλο του MVP, του Κορυφαίου Αμυντικού και την παρουσία του στην καλύτερη πεντάδα εκείνης της σεζόν. Παράλληλα, ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ και ο πρώτος μπλοκέρ για την αγωνιστική περίοδο 2011-12 στη Euroleague.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2015 «κρέμασε τα παπούτσια του» ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με μία ακόμη δυσάρεστη εμπειρία από τον Ολυμπιακό, καθώς στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Euroleague στη Μαδρίτη, η ρωσική ομάδα αποκλείστηκε από την ομάδα του Πειραιά.

Η Euroleague γράφει για τον Αντρέι Κιριλένκο: «Ηλεκτρικός, αθλητικός και κυρίαρχος και στα δύο μισά του παρκέ, ο Αντρέι Κιριλένκο, αγωνίστηκε μόλις δύο σεζόν στη Euroleague αυτή τη δεκαετία, αλλά η επίδρασή του στο μπάσκετ είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Ο Κιριλένκο μεγάλωσε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και επέστρεψε στη ρωσική υπερδύναμη τη σεζόν 2011-12, ακριβώς στην περίοδο ακμής της καριέρας του. Ο Κιριλένκο αναδείχτηκε MVP της σεζόν στη Euroleague για το 2011-12, ενώ ψηφίστηκε και στην κορυφαία πεντάδα, κερδίζοντας και την ψήφο των προπονητών της διοργάνωσης για το βραβείο του Κορυφαίου Αμυντικού».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης