Σαν σήμερα

1943: Διακόσιες χιλιάδες λαού στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιούν μαχητική διαδήλωση εναντίον της απόφασης των Γερμανών να παραχωρήσουν στη Βουλγαρία ολόκληρη την βόρειο Ελλάδα μέχρι τον Αξιό ποταμό. Ο τραγικός απολογισμός των εκατό νεκρών διαδηλωτών ανάγκασαν τον Hitler να αναστείλει την απόφασή του αυτή «επ’ αόριστον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1965: Πρόστιμο της τάξεως των 5 λιρών επιβλήθηκε σε τρία μέλη των Rolling Stones από δικαστήριο του Λονδίνου. Οι Mick Jagger, Brian Jones και Bill Wyman κρίθηκαν ένοχοι για προσβολή της δημοσίας αιδούς επειδή ούρησαν σε πολυσύχναστο δρόμο της βρετανικής πρωτεύουσας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννήσεις


1887: Γεννιέται στο Αμβούργο ο Γερμανός φυσικός Gustav Hertz, ο οποίος το 1925 τιμήθηκε με το βραβείο Nobel. 

1955: Γεννιέται στο Wisconsin ο Αμερικανός ηθοποιός Willem Dafoe, ο οποίος το 1986 τιμήθηκε με βραβείο Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο Platoon του Oliver Stone. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ο Dafoe πρωταγωνίστησε στην τελευταία ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Η σκόνη του χρόνου».

 

Θάνατοι


1934: Πεθαίνει ο διαβόητος ληστής τραπεζών John Dillinger. Πρόσφατα το ληστρικό του έργο μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Michael Mann όπου τον υποδύθηκε ο Johnny Depp στην ταινία «Δημόσιος κίνδυνος».

1992: Αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 49 ετών πάσχοντας από καρκίνο του πνεύμονα o Αμερικανός ηθοποιός Wayne McLaren. Ο McLaren ξεκίνησε να ενσαρκώνει τον κεντρικό χαρακτήρα του πασίγνωστου cowboy της καμπάνιας Marlboro από το 1976 ενώ συνήθιζε να καπνίζει ενάμιση πακέτο τσιγάρων την ημέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης