Ακολουθεί η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον σεισμό της Ζακύνθου:

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1.54΄ στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός προέρχονταν από απόσταση 280χλμ ΔΝΔ της Αθήνας, ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται 44χλμ ΝΔ της Ζακύνθου. Μέχρι σήμερα το πρωί στις 8:00, έχουν καταγραφεί πάνω από 35 μετασεισμοί, από τους οποίους 10 έχουν μέγεθος μεγαλύτερο του 4.0 και 1 με μέγεθος 5.1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών του σεισμού, ενώ οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Ταφύλλη, από την Ειδική Γραμματέα Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Φωτεινή Παντιώρα, τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμη Λέκκα, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Με την ίδια αποστολή, στη Ζάκυνθο μεταβαίνει κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ), για τη διενέργεια ελέγχων στατικότητας στα κτίρια και την καταγραφή των ζημιών από τη σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής καταγραφές, η σεισμική δόνηση προκάλεσε υλικές ζημιές χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και σε μικρής έκτασης κατολισθητικά φαινόμενα, έχουν ήδη αντιμετωπιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης