Ήρθη ο συναγερμός που είχε εκδοθεί για τσουνάμι μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη Νέα Καληδονία, όπου σχηματίστηκαν κύματα ύψους έως δύο μέτρων, και δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσε πριν από λίγο η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Οι παρατηρήσεις και τα στοιχεία που συλλέχθηκαν επί τόπου επιβεβαιώνουν ότι η ένταση του τσουνάμι μειώνεται σημαντικά και ότι δεν υπάρχει πλέον μεγάλος κίνδυνος για τον πληθυσμό» πρόσθεσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, διευκρινίζοντας ότι ο συναγερμός ήρθη στις 18.20 τοπική ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συναγερμός διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και εκδόθηκε μετά τον πρώτο σεισμό 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με νέα εκτίμηση, ο οποίος σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα 160 χιλιόμετρα ανοιχτά του Μαρέ. Αργότερα έγινε και δεύτερος σεισμός 6,6 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGC, χωρίς να εκδοθεί νέα προειδοποίηση για τσουνάμι.

Οι κάτοικοι της Νέας Καληδονίας, οι οποίοι είχαν προειδοποιηθεί με μηνύματα, αλλά και με τις σειρήνες που ήχησαν για την πιθανότητα πρόκλησης τσουνάμι, είχαν απομακρυνθεί από τις παράκτιες ζώνες.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης