Μετασεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο βορειοανατολικό Πακιστάν, μετά τον ισχυρό σεισμό της Τρίτης, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων, δήλωσε ο Πακιστανός μετεωρολόγος Μουχάμαντ Ριάζ.

Δημοσιογράφος του AFP που βρισκόταν τη στιγμή του σεισμού στη Μιρπούρ τον περιέγραψε ως «υπόγειο κύμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πόλη αυτή στο πακιστανικό Κασμίρ, οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους σε κατάσταση πανικού, ορισμένοι χωρίς παπούτσια, σύμφωνα με ομάδα του AFP.

Ορισμένοι απήγγειλαν στίχους από το Κοράνι, ενώ δύο ασθενείς, ο ένας σε φορείο και ο άλλος σε καροτσάκι, είχαν μεταφερθεί στο πεζοδρόμιο.

«Έκανα τα ψώνια μου όταν έγινε ο σεισμός. Είχα αφήσει την κόρη μου σε ένα άλλο κατάστημα και έτρεξα πανικόβλητη να τη βρω, καθώς για σύντομο χρονικό διάστημα είχε κοπεί το τηλεφωνικό σήμα» διηγήθηκε η κάτοικος της περιοχής Σακίνα Μπίμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός, που νόμιζα ότι θα πέσουν όλα τα κτήρια. Ωστόσο, όταν κατέβηκα τις σκάλες, όλα ήταν ανέπαφα. Ο Θεός μάς φύλαξε» δήλωσε ένας άλλος κάτοικος, ο Σαγκίρ Άχμαντ.

Ο Μοχάμαντ Μπιλάλ χαρακτήρισε «κόλαση» την εμπειρία αυτή που είχε.

Ο σεισμός των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων στην πακιστανική πλευρά του Κασμίρ. Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

Το Πακιστάν βρίσκεται στο σημείο στο οποίο συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες της Ινδίας και της Ευρασίας, και αντιμετωπίζει συχνά σεισμούς.

Περισσότεροι από 73.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 3,5 εκατομμύρια έμειναν άστεγοι μετά τον σεισμό των 7,6R που είχε σημειωθεί στις 8 Οκτωβρίου του 2005 στα σύνορα μεταξύ του πακιστανικού Κασμίρ και της γειτονικής επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχουα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης