Το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Πατρών, υπό την επίβλεψη του καθηγητή σεισμολογίας Άκη Τσελέντη, τοποθέτησε σεισμογράφο επί του ρήγματος της Αγίας Τριάδας, που βρίσκεται στην Αχαΐα.

Η ενεργοποίηση του ρήγματος προκαλεί τις αλλεπάλληλες ασθενείς σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και έχουν αναστατώσει του κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «zougla.gr» συνδέεται οn line και με αυτόν τον σεισμογράφο, ώστε οι χρήστες του διαδικτύου να έχουν την δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για την σεισμική δραστηριότητα στην Αχαΐα.

Η σύνδεση αυτή είναι η τρίτη που αναρτάται στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Οι επισκέπτες – αναγνώστες της «zougla.gr» έχουν πλέον την δυνατότητα να παρακολουθούν σε οn line αναμετάδοση τις καταγραφές των σεισμογράφων, στο Ευπάλιο Ναυπακτίας, του δικτύου του Σεισμολογικού Ινστιτούτου Πατρών και εφεξής και από το ρήγμα της Αγίας Τριάδας.

Πατήστε εδώ και συνδεθείτε με τον σεισμογράφο από το ρήγμα της Αγίας Τριάδας

Τι είναι το ρήγμα της Αγίας Τριάδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον σεισμό μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτες που σημειώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1989 στην Πάτρα, οι μελετητές παρακολούθησαν την χρονική εξέλιξη των καθιζήσεων στην περιοχή του ρήγματος της Αγίας Τριάδας Πατρών.

Όπως προέκυψε από την αξιολόγηση, η σεισμική εδαφική διάρρηξη μήκους 1500 μέτρων αποτελεί την επιφανειακή εκδήλωση της σχετικής τεκτονικής μετακίνησης σημαντικού γεωλογικού ρήγματος το οποίο ενεργοποιήθηκε κατά τον σεισμό της 1ης Σεπτεμβρίου 1989.

Η zougla.gr σας παρουσιάζει τη μελέτη.

Πατήστε εδώ και διαβάστε την μελέτη για το ρήγμα της Αγίας Τριάδας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης