«Δεν κινδυνολογούμε, προειδοποιούμε» τόνισε ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών έπειτα από τα 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το Σάββατο το μεσημέρι στο Γαλαξίδι.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, ο Εγκέλαδος δεν έχει ρολόι, γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση, όπως είπε, δεν ήταν ο κύριος σεισμός και προβληματισμό δημιουργεί η μετασεισμική ακολουθία, η οποία δεν είναι η αναμενόμενη.

Αυτό που πρέπει να γίνει, όπως τόνισε ο κ. Τσελέντης, είναι ο προσεισμικός έλεγχος στα δημόσια κτήρια προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι αν ήταν δήμαρχος σε πόλη της περιοχής, αυτό που θα έκανε πρώτο ήταν να ελέγξει τα σχολεία.

Επίσης, συνέστησε οι πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία τους μέσα στα σπίτια, καθώς τα κτήρια είναι γερά, αλλά πολλές φορές μπορεί να υπάρξει τραυματισμός από αντικείμενα που τυχόν πέσουν κατά τη διάρκεια ενός σεισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, όπως τόνισε  ο κ. Τσελέντης, στο επίκεντρο των σεισμολόγων βρίσκεται η περιοχή από τη δυτική Πελοπόννησο έως και αρκετά μεγάλο μέρος του Κορινθιακού, η οποία παρακολουθείται.

Με πληροφορίες από το patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης