Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών έγινε αισθητός στη Νάπολη στις 20:10 με επίκεντρο το Campi Flegrei (Φλεγραία Πεδία).

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας, το βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα τρία χιλιόμετρα. Η δόνηση φαίνεται να είναι μέρος ενός νέου σεισμικού σμήνους: Η πρώτη δόνηση έγινε αισθητή στις 7.51 μ.μ. (ώρα Ιταλίας) και ήταν μεγέθους 3,5 βαθμών. Αργά το βράδυ, ένας ακόμη σεισμός έγινε φανερά αισθητός στην παραλία του Ποτζουόλι. ο σεισμός συνοδευόταν από ένα δυνατό βρυχηθμό και έδωσε την αίσθηση ,σύμφωνα με μαρτυρίες, ότι “η γη ανασηκώθηκε”. Στην περιοχή επικράτησε μεγάλη αναταραχή και τρόμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 40 επεμβάσεις από τους πυροσβέστες, οι οποίοι ελέγχουν τη χρηστικότητα δεκάδων κτηρίων. Υπήρξαν μικρές ζημιές και καθίζηση, με πτώση μπάζων. Η περιοχή που επλήγη περισσότερο είναι αυτή μεταξύ Pozzuoli και Bacoli, στα περίχωρα της Νάπολης, όπου αναμένονται οι πρώτες εκκενώσεις κτιρίων. Η γη σείστηκε όχι μόνο στη λοφώδη και κεντρική περιοχή της Νάπολης, αλλά και στους δήμους της ενδοχώρας, όπως το Κασαβατόρε και το Τζουλιάνο στην Καμπανία. Αναφορές και από την Αφράγκολα. Η τελευταία δόνηση έγινε αισθητή και στο νησί Procida. Υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Μέχρι στιγμής αναφέρεται ως η ισχυρότερη δόνηση στην περιοχή κατά τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο Andrea Moccia, διαχειριστής της σελίδας geopop εξηγεί στο παρακάτω βίντεο τον λόγο που κλήθηκε επειγόντως να συνδεθεί σε ζωντανή σύνδεση με το κοινό από το σπίτι του και τους λόγους ανησυχίας του φαινομένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Κάνω αυτή τη σύνδεση από το σπίτι μου γιατί με κάλεσαν πάρα πολλοί άνθρωποι για να με ρωτήσουν “Ανδρέα τι ακριβώς συμβαίνει;”. Το μέγεθος 4.4 για τα Φλεγραία Πεδία σημαίνει τον δυνατότερο σεισμό που έχουμε καταγράψει ιστορικά από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή δονήσεων. Φαίνεται ότι πιθανότατα πρόκειται για ηφαιστειακή και όχι τεκτονική δόνηση. Αυτή την στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία και μελέτη του φαινομένου”

Ο Andrea Moccia (Νάπολη, 20 Αυγούστου 1985) είναι Ιταλός επιστήμονας επικοινωνίας, YouTuber, συγγραφέας και γεωλόγος, δημοφιλής παρουσιαστής του geopop.it

Δείτε το βίντεο

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea Moccia (@andreamoccia)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης