Μία νέα στήλη επικοινωνίας προστέθηκε στη θεματογραφία της «zougla.gr», με την οποία φιλοδοξούμε να εγκαινιάσουμε ένα διάλογο μεταξύ των αναγνωστών και του Κύριου Ερευνητή Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμου Χουλιάρα, ο οποίος θα απαντά σε κάθε ερώτημα ή προβληματισμό των αναγνωστών της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της κατηγορίας «Παρατηρητήριο Σεισμών».

Ανησυχία σκυλιών σε Αθήνα και Κόρινθο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1η Ερώτηση

Καλησπέρα, είμαι από Κόρινθο και σήμερα όλη μέρα τα σκυλιά της γειτονιάς ουρλιάζουν. Το δικό μου κλαίει συνέχεια και είναι ανήσυχο.

Πάω να το πιάσω και με κοιτάζει αγχωμένο, σαν να θέλει κάτι να μου πει. Παρατήρησα πως ένα σκυλί στη δίπλα αυλή έξυνε με μανία το τσιμέντο στο πάτωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2η Ερώτηση

Καλησπέρα σας κύριε καθηγητά. Με λένε Γιώργο Μ. και είμαι εκπαιδευτής σκύλων.

Αυτές τις μέρες, όντως, τα σκυλιά μου και τα σκυλιά των πελατών και φίλων δεν συμπεριφέρονται σωστά. Δε δέχονται ορισμένες φορές τις εντολές μου και κοιτάνε να τελειώσουν γρήγορα το μάθημά τους και να πάνε στο «σπίτι» τους.

Πολλές φορές παρατήρησα, δε, πως ψάχνουν να βρουν κάτι στο χώμα (αφού σκαλίσουν πρώτα), κάτι που δεν έκαναν ποτέ, και βγάζουν κραυγές λύκου. Δύο καθαρά λυκόσκυλα και τρία ντόμπερμαν που έχω, όταν τα βγάζω βόλτα, δεν θέλουν να επιστρέψουν και δείχνουν άρνηση, κάτι που ποτέ, μα ποτέ, δεν έκαναν πριν από 2 μέρες.

Κύριε καθηγητά δεν ξέρω από σεισμούς, αλλά ξέρω πάρα πολύ καλά από σκυλιά και αυτό που σας είπα είναι κάτι που πραγματικά με κάνει να ανησυχώ. Το θέμα είναι πως δεν μου το έκαναν ένα ή 2 σκυλιά, αλλά μου το κάνουν αρκετά και μάλιστα μου το κάνουν τα καθαρόαιμα.

Η περιοχή είναι τα Πατήσια και θα ήθελα, σας παρακαλώ, μια απάντησή σας. Θα ητο χαρά μου να λάβω μια απάντησή σας και φυσικά να αφουγκραστώ την άποψή σας.

Με τιμή Γεώργιος

Απάντηση

Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας, συμβουλεύτηκα τον κτηνίατρο με τον οποίο συνεργάζομαι και μου εξήγησε ότι διανύουμε την περίοδο που τα σκυλιά «σέρνουν».

Υπάρχει κάποιο θηλυκό που οργάζει στην περιοχή σας;

Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να εξαντλήσουμε πρώτα όλες τις εκδοχές με τις παρατηρήσεις σας, πριν φτάσουμε στο φαινόμενο του σεισμού, διότι και τα άλλα ζώα, όπως για παράδειγμα οι γάτες, θα είχαν ταυτόχρονες ανησυχίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης