Μία νέα στήλη επικοινωνίας προστέθηκε στη θεματογραφία της «zougla.gr», με την οποία φιλοδοξούμε να εγκαινιάσουμε ένα διάλογο μεταξύ των αναγνωστών και του Κύριου Ερευνητή Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμου Χουλιάρα, ο οποίος θα απαντά σε κάθε ερώτημα ή προβληματισμό των αναγνωστών της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της κατηγορίας «Παρατηρητήριο Σεισμών».

Ανησύχησε η Ζάκυνθος

Ερώτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγαπητοί φίλοι της Ζούγκλας και του Παρατηρητηρίου Σεισμών με μεγάλη έκπληξή μου παρατηρώ ότι δεν έχετε ακόμα κάνει σχόλια για τον σεισμό της Ζακύνθου!

Από αυτά που ακούσαμε από την ΕΡΤ το μέγεθος ήταν 3 ρίχτερ και κάτι. Το κούνημα όμως έδειχνε πολύ μεγαλύτερο σεισμό.

Θα θέλαμε να ξέρουμε για το μέγεθος και το αν υπάρχει κάποιος φόβος για μεγαλύτερο σεισμό.

Απάντηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωινή σεισμική δόνηση στις 10:50, στη νότια Ζάκυνθο ήταν επιφανειακή και γι αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητή.

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών δίνει επίσημες ανακοινώσεις για σεισμούς μεγαλύτερους από 4 Ρίχτερ ενώ και το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Δίκτυο εκτίμησε το μέγεθος ίσο με 3.9.

Όπως έχουμε πληροφορήσει στο παρελθόν μπορείτε και εσείς να παρακολουθείτε τη σεισμικότητα του Ευρωπαϊκού χώρου από το Ευρωπαϊκό σεισμολογικό κέντρο στη διεύθυνση http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=list.

Φόβος ποτέ δεν πρέπει να μας κυριεύει, αλλά προληπτική ετοιμότητα. Μπορείτε γι αυτά τα μέτρα να ενημερώνεστε από τις ιστοσελίδες του ΟΑΣΠ και της ΓΓΠΠ http://www.oasp.gr/defaultflash.htm και http://www.gscp.gr/ggpp/site/home/ws.csp αντίστοιχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης