Μία νέα στήλη επικοινωνίας προστέθηκε στη θεματογραφία της «zougla.gr», με την οποία φιλοδοξούμε να εγκαινιάσουμε ένα διάλογο μεταξύ των αναγνωστών και του Κύριου Ερευνητή Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμου Χουλιάρα, ο οποίος θα απαντά σε κάθε ερώτημα ή προβληματισμό των αναγνωστών της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της κατηγορίας «Παρατηρητήριο Σεισμών».

Ασφαλής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης

Ερώτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλησπέρα σας κ. Χουλιάρα, θα ήθελα να επιμείνω σε μια απάντηση από εσάς όσο αφόρα την πορεία του σεισμικού φαινομένου στην περιοχή της Φωκίδας.

Είμαι κάτοικος της περιοχής της Ναυπάκτου και θα ήθελα να μου πείτε πώς βλέπετε να εξελίσσεται το φαινόμενο και μέχρι πότε θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση (η μη ύπαρξη ενημέρωσης, βλέπετε, έχει «ανθίσει» την φημολογία γύρω από το θέμα).

Ευχαριστώ πολύ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απάντηση

Δυστυχώς ούτε εγώ αλλά ούτε οι συνάδελφοί μου έχουμε τη δυνατότητα της πρόβλεψης ενός σεισμικού φαινομένου με την ακρίβεια που εσείς απαιτείτε.

Τόπος, χρόνος, μέγεθος, είναι δύσκολες παράμετροι που πρέπει να εκτιμηθούν και είμαστε ακόμη σε πειραματικό στάδιο και μαζί με τις επιτυχίες έχουμε και αποτυχίες. Φαντάζεστε να ανακοινώναμε μια πρόβλεψη και να πέφταμε έξω; Διαισθάνεστε τις συνέπειες και τον πανικό;

Ευχαριστώ για την επικοινωνία

Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,

Γεράσιμος Χουλιάρας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης