Καθησυχασμός για αντιδράσεις ζώων στην Κυψέλη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010, 15:53
Καθησυχασμός για αντιδράσεις ζώων στην Κυψέλη
Μία νέα στήλη επικοινωνίας προστέθηκε στη θεματογραφία της «zougla.gr», με την οποία φιλοδοξούμε να εγκαινιάσουμε ένα διάλογο μεταξύ των αναγνωστών και του Κύριου Ερευνητή Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμου Χουλιάρα, ο οποίος θα απαντά σε κάθε ερώτημα ή προβληματισμό των αναγνωστών της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της κατηγορίας «Παρατηρητήριο Σεισμών».

Καθησυχασμός για αντιδράσεις ζώων στην Κυψέλη

Ερώτηση

Καλησπέρα σας κύριε Χουλιάρα.

Σχετικά με το θέμα της ανησυχίας των σκυλιών σε Αθήνα και Κόρινθο, θα ήθελα να προσθέσω τα έξης:

Έχω κατοικίδια, δύο γάτες και μια σκυλίτσα. Χτες το μεσημέρι συγκεκριμένα, η μια από τις δύο ψιψίνες μου, ξαφνικά άρχισε να τρέχει πανικόβλητη πέρα δώθε με φουντωμένη την ουρά της. Κρυβόταν δε κάτω από το κρεβάτι και νιαούριζε. Σας βεβαιώ, ανησύχησα, πιστεύοντας πως όπου να ναι θα... ταρακουνηθούμε.

Παρατήρησα όμως πως η άλλη ψιψίνα μου και η σκυλίτσα κοιμόντουσαν απόλυτα ήσυχες και αυτό με καθησύχασε κάπως.

Ακόμη πιο πριν, τα ξημερώματα και πάλι η συγκεκριμένη γατούλα έδειχνε ανήσυχη και πήγαινε στην κλειστή μπαλκονόπορτα, έξυνε το τζάμι και, επειδή είχα ξυπνήσει και την παρατηρούσα, την έβλεπα να κοιτάζει έξω και προς τα πάνω μολονότι έξω ήταν ακόμη σκοτάδι.

Πάντως, και επειδή κι εγώ στην περιοχή της Κυψέλης κατοικώ και επειδή λίγο πολύ όλοι εδώ έχουν κατοικίδια, κυρίως σκυλιά (ο διπλανός μου έχει δύο λυκόσκυλα), δεν παρατήρησα ούτε και άκουσα το παραμικρό ουρλιαχτό.


Απάντηση

Σας ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις και το ενδιαφέρον σας.

Είναι σημαντική η βοήθεια σας και ελπίζω να εκτιμηθεί από την περιοχή που μένετε.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010, 16:18