Ερώτηση

Κ. Χουλιάρα, γεια σας. Ήθελα να σας ρωτήσω για τους σεισμογράφους οι οποίοι ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Τους παρακολουθώ καθημερινά ανελλιπώς και παρατήρησα ότι οι περισσότεροι, όπως του Γκούρα, της Αρτέμιδας, του Ευπαλείου, των Πατρών, το τελευταίο διάστημα υπολειτουργούν έως δεν λειτουργούν καθόλου. Τι πρόβλημα υπάρχει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας και σας εύχομαι για τις ημέρες που έρχονται καλά Χριστούγεννα με υγεία και ό,τι καλύτερο μπορεί να δώσει η ζωή σε σας και την οικογένειά σας.

Απάντηση

Μετά από επικοινωνία που είχα με τον διευθυντή του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητή Άκη Τσελέντη, σας ενημερώνω ότι υπάρχουν τεχνικές βλάβες στους συγκεκριμένους σταθμούς από κεραυνούς κ.τ.λ..

Ο καθηγητής κ. Τσελέντης επίσης με ενημέρωσε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στο εργαστήριό του και έχει επανειλημμένως ενημερώσει την Πολιτεία, αλλά δεν έχει ανταποκριθεί κανένας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμείς από τη zougla.gr τον ευχαριστούμε για την άμεση παροχή των πληροφοριών από το σεισμολογικό του δίκτυο (http://seismo.geology.upatras.gr/)
και του ευχόμαστε σύντομη αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ευχαριστώ για την επικοινωνία

Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Γεράσιμος Χουλιάρας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης