Μία νέα στήλη επικοινωνίας προστέθηκε στη θεματογραφία της «zougla.gr», με την οποία φιλοδοξούμε να εγκαινιάσουμε ένα διάλογο μεταξύ των αναγνωστών και του Κύριου Ερευνητή Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμου Χουλιάρα, ο οποίος θα απαντά σε κάθε ερώτημα ή προβληματισμό των αναγνωστών της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της κατηγορίας «Παρατηρητήριο Σεισμών».

Συνεχής πληροφόρηση για την σεισμικότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερώτηση

Καλημέρα σας από την Δράμα.

Την Τρίτη 12/01/2010 είχαμε σεισμό γύρω στις 12:45 το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ο δεύτερος σεισμός σε 3 μήνες και δυστυχώς δεν μας ενημερώνει κανείς! Μήπως μπορείτε να μας πείτε κύριε Χουλιάρα τι συμβαίνει;

Σας παρακαλώ ο φόβος μου είναι μεγάλος λόγω του ότι έχω ζήσει και τον σεισμό του 1999 στην Αθήνα, κάθε φορά που γίνεται σεισμός με πιάνει πανικός!

Σας παρακαλώ πέστε μας κάτι…

Απάντηση

Όπως βλέπετε και στη zougla.gr χρησιμοποιούμε την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου για την συνεχή παρακολούθηση της σεισμικότητας στον Ευρωπαϊκό χώρο : http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=list.

Οι σεισμολογικοί σταθμοί του Εθνικού μας σεισμογραφικού δικτύου δίνουν αμέσως τις πληροφορίες τους, για τους σεισμούς στον Ελληνικό χώρο, σε αυτόν τον φορέα, ο οποίος επίσης συγκεντρώνει όλα τα σεισμολογικά δεδομένα από τα σεισμολογικά δίκτυα που υπάρχουν στην Ευρώπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης