Ερώτηση

Αγαπητέ Κύριε Χουλιάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλω να σας θέσω το εξής ερώτημα: Είναι δυνατόν άνθρωπος να μπορεί να προαισθάνεται τους επερχόμενους σεισμούς με μια επιτυχία στην ώρα εκδήλωσης (στις επόμενες τρεις ώρες π.χ.) 80%;

Ρωτώ γιατί άτομο του στενού οικογενειακού μου περιβάλλοντος πλέον έχει καταντήσει να μας λέει ότι σε 24ώρες π.χ. θα γίνει σεισμός.

Να είχε γίνει μια φορά μόνο θα έλεγα τυχαίο το γεγονός αλλά πλέον είναι συχνό φαινόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μήπως αισθάνεται κάποια ηλεκτρικά σήματα γιατί και ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει τι είναι αυτό και τον ωθεί να κάνει αυτή την ανακοίνωση;

Ευχαριστώ

Απάντηση

Για να απαντήσω στο ερώτημά σας, σύμφωνα πάντα με επιστημονικές μελέτες, δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τα σωματικά συμπτώματα που ορισμένοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν πριν από μεγάλους σεισμούς.

Αντιθέτως, τις περισσότερες φορές δεν συμβαίνουν σεισμοί μετά από παρόμοια συμπτώματα.

Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σας πω ότι ορισμένοι άνθρωποι μου έχουν μαρτυρήσει σωματικές διαταραχές, όπως πόνος στον αυχένα, στο αυτί και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος, ισχυριζόμενοι ότι αυτά τα συμπτώματα τους παρουσιάζονται πριν από μεγάλους αλλά και μικρούς σεισμούς.

Καταλήγω, λοιπόν, στο ότι επειδή μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω να έχει γίνει μια εξειδικευμένη επιστημονική έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα, καλό θα ήταν η ιατρική επιστήμη να ασχοληθεί με τα συμπτώματα αυτών των ανθρώπων, για να ενημερωθούμε από πού προέρχονται.

Ευχαριστώ για την επικοινωνία

Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,

Γεράσιμος Χουλιάρας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης