Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές ήταν οι εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών κατά την 5η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Εφήβων – Νεανίδων 2022 που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, με τεράστια επιτυχία.

Το πρόσωπο των αγώνων αναμφίβολα ήταν ο Δημήτρης Τσιτλακίδης που κατέκτησε την 6η θέση στο ζετέ πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική αποστολή διέπρεψε και πάλι τόσο στους Έφηβους, όσο και στις Νεανίδες. Ο Χρήστος Χριστοφορίδης και ο Δημήτρης Τσιτλακίδης συμμετείχαν στο β΄ γκρουπ στην κατηγορία των 81 κιλών και «έσπασαν» ατομικά και πανελλήνια ρεκόρ.

Ο Χριστοφορίδης με τη δεύτερη του προσπάθεια στο αρασέ σήκωσε 120 κιλά που ήταν η καλύτερη επίσημη του επίδοση, αλλά λίγο αργότερα δεν δυσκολεύτηκε στα 123 κιλά και έκανε νέο ατομικό ρεκόρ. Ο 19χρονος αθλητής του  Α.ΟΣ Μέγα Αλέξανδρου εντυπωσίασε και στο επολέ ζετέ σηκώνοντας 150 κιλά που είναι η καλύτερη επίσημη επίδοση του και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 273 στο σύνολο, κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ (το προηγούμενο ήταν στα 270κ.).

Ακόμα καλύτερα τα πήγε, ο Δημήτρης Τσιτλακίδης που έσπασε πανελλήνια ρεκόρ που κρατούσαν χρόνια. Ο 19χρονος αθλητής του Ευμάστα Λειβαδιάς σήκωσε 135 κιλά στο αρασέ, κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ (ήταν στα 134), αλλά και πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, ξεπερνώντας αυτό του Μισακιάν Αμαγιάκ από τον Απρίλιο του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν σταμάτησε, όμως εκεί, αφού στην τρίτη του προσπάθεια στο επολέ ζετέ σήκωσε 171 κιλά δημιουργώντας νέο ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, ενώ τερμάτισε στην 6η θέση στο ζετέ. Ο Τσιτλακίδης με 135κ. στο αρασέ και 171κ. στο επολέ ζετέ, έκανε και πανελλήνιο ρεκόρ στο σύνολο με 306 κιλά (το προηγούμενο ήταν του Μισακιάν στα 303κ.).

Πάρα πολύ καλή ήταν και η παρουσία των Ελληνίδων αθλητριών, καθώς η Χρυσή Λιόνη και η Χρυσούλα Χατζηδάκη συμμετείχαν στο β΄ γκρουπ στην κατηγορία των 71 κιλών. Η Λιόνη αφού αρχικά ισοφάρισε την καλύτερη επίσημη επίδοση της (67κ.) στο αρασέ, στη συνέχεια έκανε νέο ατομικό ρεκόρ σηκώνοντας 70 κιλά, ενώ στο επολέ ζετέ σήκωσε 90 κιλά που ήταν η καλύτερη επίσημη απόδοση της. Πάντως, η 20χρονη αθλήτρια του ΟΚΑ Αρκάδι Ρεθύμνου έκανε ατομικό ρεκόρ στο σύνολο σηκώνοντας 160κ. (το προηγούμενο ήταν 157κ.).

Όσον αφορά τη Χατζηδάκη, η 19χρονη αθλήτρια του Α. Ο. Κύδων Χανίων σήκωσε 67 κιλά στο αρασέ, κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ (το προηγούμενο ήταν στα 65κ.), 80 κιλά στο επολέ ζετέ και 147κ. στο σύνολο.

Σήμερα (7/5) θα αγωνιστούν στις 10:30 οι Ερικ Χοψονίδης, Μανώλης Δαμουλάκης στην κατηγορία των 89 κιλών και η Μαρία Παπαδοπούλου στην κατηγορία των 76 κιλών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης