Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης ανδρών/γυναικών που διεξάγεται στην πόλη Βάνταα της Φινλανδίας ανέβηκε την Τετάρτη η Μαρία Πρεβολαράκη.

Μετά τη δεύτερη θέση στο τουρνουά Dan Kolov-Nikola Petrov, αλλά και στο Γκραν Πρι Ivan Yarygin, η αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νέα Ολυμπιακή κατηγορία των 53 κιλών, η Πρεβολαράκη έφτασε στον τελικό με τρεις σερί νίκες.

Αρχικά επικράτησε 10-4 της Φραντσέσκα Μόρι από την Ιταλία, στη συνέχεια νίκησε με τεχνική πτώση την Πατιμάτ Μπαγκομεντόβα από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ στον ημιτελικό νίκησε με 12-1 την Άνα Μαρία Παβάλ από την Ρουμανία.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία, εκτός του ασημένιου μεταλλίου, θα κερδίσει και αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των 53 κιλών (τον περασμένο μήνα βρισκόταν στο Νο-7), γνώρισε στον τελικό της κατηγορίας την ήττα με 6-2 από τον… κακό δαίμονά της, τη Ρωσίδα Μαρία Γκουρόβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γκουρόβα ήταν αυτή που της στέρησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου το 2012, αλλά και το χρυσό στο πρόσφατο Γκραν Πρι της Ρωσίας. Η… κόντρα των δύο αθλητριών κρατάει από το 2009, όταν η Γκουρόβα είχε αποκλείσει την Πρεβολαράκη στον β΄ γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος νεανίδων στα 55 κιλά.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης