Ήταν λίγο μετά από τις πέντε και μισή το απόγευμα της Κυριακής, όταν σταμάτησε η μουσική μέσα στο Καλλιμάρμαρο και έκανε την είσοδό της με την ποντιακή φορεσιά, η 51χρονη καρκινοπαθής Πόντια αθλήτρια, Βασιλική Εγγονοπούλου, για να ολοκληρώσει τη διαδρομή της στο πλαίσιο του 36ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα μεγάφωνα ακουγόταν μόνο ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, ο οποίος ενημέρωνε τους θεατές για τον μαραθώνιο άθλο της: Έτρεχε για τη ζωή, καθότι είναι καρκινοπαθής με μεταστατικούς όγκους ενώ ταυτόχρονα κάνει ενδοφλέβιες χημειοθεραπείες, για τον Πόντο αλλά και τη Σμύρνη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βασιλική Εγγονοπούλου έτρεξε με όλη τη σωματική της δύναμη όλο το Μαραθώνιο, 42 χλμ περίπου χιλιόμετρα και τα τελευταία δύο χιλιόμετρα περίπου με την ποντιακή φορεσιά, τιμώντας τις ρίζες της.

Στα τελευταία μέτρα επίσης την συνόδευε η ανιψιά της, Σωτηρία Καλαϊτζίδου, με το νταούλι, δίνοντας στη διαδρομή ποντιακό ρυθμό.

Ο κόσμος την υποδέχθηκε στο στάδιο με ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα, παρακολουθώντας με δέος και συγκίνηση τα τελευταία μέτρα της διαδρομής της, ενώ ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» της επιφύλασσε μια έκπληξη μέσα στον αγωνιστικό χώρο κατά τον τερματισμό της, παρουσιάζοντας ποντιακούς χορούς προς τιμή της κρατώντας και μια ποντιακή σημαία. Η αθλήτρια, που τερμάτισε κρατώντας την ελληνική σημαία δε δίστασε να μπει και αυτή στο χορό.

Στη συνέχεια, και μετά από τις αναμνηστικές φωτογραφίες, η πρόεδρος του «Φάρου» Σοφία Σαββίδου προσέφερε μια αναμνηστική πλακέτα στην Πόντια αθλήτρια από τον Άγιο Αθανάσιο της Δράμας, η οποία την παρέλαβε εμφανώς συγκινημένη.

Πηγή: trapezounta.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης