Στην 4η θέση οι νεανίδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 11:19
Στην 4η θέση οι νεανίδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό ήρθε από την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών, με την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διοργανώθηκε στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Οι παίκτριες του Στέφανου Λέανδρου μπορεί να μην πήραν το πολυπόθητο μετάλλιο που τόσο ήθελαν, ωστόσο είχαν εξαιρετική εικόνα και έδειξαν ότι το μέλλον τούς ανήκει.

Ο απολογισμός μας ήταν 4 νίκες, με Νέα Ζηλανδία (15-9), Καναδά (16-9), Κίνα (8-6), Ισπανία (10-8), και 2 ήττες με Ρωσία (9-16), Ιταλία (8-9).

Η ελληνική ομάδα είχε τη δυσκολότερη αποστολή σε σύγκριση με άλλες ομάδες, γιατί με τις διασταυρώσεις μετά τους ομίλους είχε μπροστά της την Ισπανία και τη Ρωσία!

Τέσσερις Ελληνίδες παίκτριες ψηφίστηκαν MVP στις νίκες της ομάδας μας. Πρόκειται για την Ιουλιάνα Κοντονή στο παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία, την Ελένη Ελληνιάδη στο παιχνίδι με τον Καναδά, την Ελισάβετ Πρωτοπαπά στο παιχνίδι με την Κίνα και την τερματοφύλακα Μαρίνα Κοτσιώνη στην ιστορική νίκη με την Ισπανία, με 16/24 αποκρούσεις!

Εντυπωσιακή ήταν και η ελληνική εξέδρα, που δεν σταμάτησε να εμψυχώνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και να κάνει αισθητή την παρουσία της στο κολυμβητήριο Piscinas Olimpicas FUNCHAL!

Η ελληνική ομάδα αποτελούνταν από τις Κοτσιώνη, Κατσιμπρή, Λούδη, Ελληνιάδη, Πρωτοπαπά, Μαστρόκαλου, Νίνου, Μυριοκεφαλιτάκη, Κοκκινάκη, Δούλη, Κοντονή, Κανετίδου, Αρχοντάκη. Προπονητές ήταν οι κ.κ. Λέανδρος, Γαρελίδης και αρχηγός αποστολής ο ομοσπονδιακός προπονητής γυναικών κ. Γιώργος Μορφέσης.

Τελική κατάταξη

   1- Ρωσία

   2- Ολλανδία

   3- Ιταλία

   4- Ελλάδα

   5- Ισπανία

   6- ΗΠΑ

   7- Ουγγαρία

   8- Κίνα

   9- Αυστραλία

  10- Καναδάς

  11- Βραζιλία

  12- Νότια Αφρική

  13- Ιαπωνία

  14- Νέα Ζηλανδία

  15- Καζακστάν

  16- Πορτογαλία

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 11:50