Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών υπό την παρούσα μορφή του, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και Β΄ αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ, Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από την ΕΣΑΠ και κάλεσε και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο, προκειμένου να διαλυθεί η Λίγκα.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον κ. Αλεξίου, είναι πως υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορέι να υπάρξει επαγγελματισμός στο άθλημα. Ως εκ τούτου, η πρότασή του είναι να ξαναγίνει ερασιτεχνικό και να οδηγηθεί στον επαγγελματισμό μέσα από ένα πενταετές πλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΑΕΚ δεν μπορεί να συμμετέχει σε πρωτάθλημα επαγγελματικό που τίποτα δεν λειτουργεί επαγγελματικά. Ως σωματείο επενδύσαμε πέρσι στο βόλεϊ πάνω από 250.000 ευρώ και το αποτέλεσμα είναι να μην ξέρουμε αν θα υπάρχει κατηγορία. Ο επαγγελματισμός δεν είναι μόνο για να κατοχυρώνει τα συμφέροντα των αθλητών αλλά και των σωματείων» δήλωσε -μεταξύ άλλων- μετά την αποχώρησή του από το Δ.Σ. της Λίγκας, κι αφού προηγουμένως είχε υποβάλει την παραίτησή του.

«Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να βλέπετε ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν απλώς για να συμπληρώνουν την κατηγορία που παίζουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ; Που είναι η ανάπτυξη; Βλέπουμε αθλητές να εναλλάσσονται στις ομάδες μέχρι τα 45 τους. Για ποιο επαγγελματικό πρωτάθλημα μιλάμε; Για ένα πρωτάθλημα πεντέμισι μηνών που μόλις τελειώσει ο τελευταίος αγώνας τρέχουν όλοι στις παραλίες και ξαναμαζεύονται τον Σεπτέμβριο; Και από πάνω να έχουμε και εκβιασμούς από κάποιους αν καθυστερήσουμε μία δόση;».

Και ο παράγοντας της ΑΕΚ κατέληξε: «Σε τέτοιο πρωτάθλημα η ΑΕΚ δεν έχει θέση. Διαλύστε τη Λίγκα. Δώστε το σοκ που χρειάζεται το βόλεϊ μήπως και επανέλθει στη ζωή […] Η ΑΕΚ δεν εκβιάζεται και δεν μπορεί να έχει ρόλο κομπάρσου σε μια λίγκα που έχει χάσει την αξιοπιστία της. Φέρνει μία πρόταση τομή και έχει σχέδιο για ομαλή μετάβαση σε καθαρό επαγγελματισμό με σχέδιο πενταετίας. Με ειδικό ρόλο για τη διεξαγωγή της Α1 ανδρών από μία ειδική επιτροπή που θα υποκαταστήσει τη Volley League και με περιορισμένα λειτουργικά έξοδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης