Μια χρονιά με πολλά όνειρα και προσδοκίες ξεκινά το Σάββατο (10/10) για την ομάδα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης. Έχοντας κλέψει την παράσταση στις μεταγραφές, με την απόκτηση παικτών όπως ο Στέφαν Μίτροβιτς, ο Άλεξ Μπόουεν και ο Αλέξανδρος Γούνας, η «αμφίβια ταξιαρχία» φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στο Euro Cup.

«Νομίζω ότι έχουμε βάλει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη φέτος σαν ομάδα. Θεωρώ ότι τα όνειρα και οι φιλοδοξίες μας φέτος μπορεί να μην έχουν “ταβάνι”» υπογραμμίζει σε δηλώσεις του, ενόψει της έναρξης της σεζόν, ο ηγέτης του τμήματος, Γιώργος Αφρουδάκης. «Είναι μια ιστορική χρονιά, γιατί ως σωματείο κλείνουμε 130 χρόνια ζωής και επιλέξαμε φέτος να κάνουμε μία, θεωρώ, υπέρβαση στο μπάτζετ αποκτώντας αθλητές που δύο-τρία χρόνια πριν ούτε που μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα αγωνίζονταν για την ομάδα μας. Πήραμε “χρυσούς” Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας και της ελληνικής υδατοσφαίρισης» τόνισε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος φουνταριστός, ο οποίος αναγνώρισε ότι «… σίγουρα ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη λόγω παράδοσης πάντα έχουν ένα πλεονέκτημα, αλλά έχουμε φτιάξει μια ομάδα που μας δίνει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε για το καλύτερο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Αφρουδάκης ανέφερε: «Επίσης μεγάλος στόχος την εφετινή σεζόν είναι και η ευρωπαϊκή διάκριση και γιατί όχι να φτάσουμε ως το τέλος. Στην Ευρώπη επίσης θα έχουμε και την βοήθεια του 3ου ξένου που διαθέτουμε στο ρόστερ μας, κάτι το οποίο το ζητάμε τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά δεν γίνεται πράξη. Εντός των τειχών, θεωρώ ότι θα γίνει ίσως το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, αφού το ενδιαφέρον εστιάζεται και στις πιο ποιοτικές ομάδες, αλλά και σ’ εκείνες που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά, μακάρι να κυλήσει ομαλά, να είναι όλοι καλά και να μην έχουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε την περυσινή σεζόν με την πανδημία. Τέλος εύχομαι καλή επιτυχία στην Ευρώπη σε όλες τις ελληνικές ομάδες».

Λίγο πιο… συντηρητικός, ο τεχνικός του Απόλλωνα, Γιάννης Κατρουζανάκης, έθεσε ως στόχο την πρόκριση στους τελικούς πρωταθλήματος και κυπέλλου. «Καταρχάς εύχομαι να είμαστε όλοι μας υγιείς και το πρωτάθλημα, το οποίο αναμένεται ως το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων 15 ετών, να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί κανονικά. Στόχος μας είναι να κάνουμε φέτος το βήμα παραπάνω. Θέλουμε να μπούμε στους τελικούς σε πρωτάθλημα και κύπελλο και στην Ευρώπη να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται» δήλωσε ο προπονητής της «αμφίβιας ταξιαρχίας».

Τέλος, ο έφορος της ανδρικής ομάδας, Σπύρος Μίντζης, δήλωσε: «Η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκινάει σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω Covid, που εύχομαι να αντιμετωπιστεί σύντομα χωρίς αρνητικές συνέπειες για όλους. Η ομάδα μας φέτος, με την προσθήκη έμπειρων και καταξιωμένων παικτών, έχει προετοιμαστεί για να πετύχει τους στόχους που δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση τίτλων στην Ελλάδα και μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Εύχομαι στο τέλος, οι επιτυχίες της ομάδας μας να είναι μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη το 2021 στην επέτειο των 130 χρόνων που συμπληρώνει ο ιστορικός Γυμναστικός Σύλλογος Απόλλων Σμύρνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης