Ο ετήσιος μαραθώνιος σκι του Ενγκαντίν της Ελβετίας, ένας από τους μεγαλύτερους χιονοδρομικούς αγώνες παγκοσμίως, με πάνω από 14.000 συμμετέχοντες, ακυρώθηκε λόγω ανησυχιών από τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και στην Ευρώπη (με επίκεντρο τη Β. Ιταλία), όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του event την Πέμπτη (27/02).

Ο οργανισμός υγείας της Ελβετίας επιβεβαίωσε άλλα τρία κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα τέσσερα, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού στην περιοχή της Γκρισόν, όπου ήταν προγραμματισμένο να «περάσει» ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής του μαραθωνίου στις 8 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι μόλις η δεύτερη φορά στην 51χρονη ιστορία του μαραθωνίου, που ο μεγαλύτερος, μαζικός αθλητικός αγώνας της Ελβετίας οδηγείται σε αναβολή. Η πρώτη ήταν το 1991, όταν ο μαραθώνιος αναβλήθηκε λόγω… ζέστης.

«Λυπούμαστε πολύ που πρέπει να ακυρώσουμε τον μαραθώνιο σκι του Ενγκαντίν, αλλά η υγεία των δρομέων, των εθελοντών και του πληθυσμού της περιοχής προέχει» τόνισε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος του αγώνα, Μέντουρι Κάσπερ, επισημοποιώντας την ακύρωση των αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης