O Αλέξανδρος Γκινής έγραψε ιστορία την Κυριακή στην Αυστρία (Φλαχάου), καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής χιονοδρομίας, που πλασάρεται στις πρώτες 15 θέσεις ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα, στον αγώνα του αλπικού σκι που ολοκληρώθηκε χθες ο Γκινής κατετάγη στην 11η θέση στο σλάλομ, που είναι η πιο υψηλή στην ιστορία για Έλληνα αθλητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γνωστός ως AJ είχε συνολικό χρόνο 1:48,22 και κατέκτησε 13,68 βαθμούς FIS.

Με αυτήν την εντυπωσιακή επίδοσή του ο Έλληνας αθλητής βελτιώνει την θέση του στη διεθνή βαθμολογία και πλέον δικαίως ανήκει στους κορυφαίους του αγωνίσματος, ενώ παράλληλα τοποθετεί την ΕΟΧΑ στην ελίτ της παγκόσμιας χιονοδρομίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 26χρονος Γκινής που γεννήθηκε στη Βουλιαγμένη και έμαθε σκι στον Παρνασσό, ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μέχρι το καλοκαίρι ήταν μέλος στην ομάδα των ΗΠΑ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Έλληνα αθλητή συνεχάρη μέσω twitter ο Τζέφρι Ρος Πάιατ.

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα στο τιτίβισμά του στάθηκε στο γεγονός ότι ο Γκίνης έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που καταφέρνει να πλασαριστεί στις βαθμολογούμενες θέσεις ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο αλπικό σκι, αναφέροντας παράλληλα ότι έμαθε να κάνει σκι στον Παρνασσό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης