Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, πρωταθλητών του τριγώνου και της ανοικτής θάλασσας άνοιξε σήμερα το απόγευμα (18.00) πανιά ο στόλος του «55ου Ράλλυ Αιγαίου».
Πρώτος σταθμός θα είναι η Αμοργός. Χθες, στο Θ/Κ «Γ. Αβέρωφ» πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των κυβερνητών και η υποδοχή των πληρωμάτων.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης τίμησε τον κυβερνήτη του ιστορικού θωρακισμένου καταδρομικού, Αρχιπλοίαρχο Σωτήριο Χαραλαμπόπουλο (Π/Ν).
Η εκκίνηση του αγώνα, στο οποίον έχουν λάβει μέρος κάποιοι από τους καλύτερους Έλληνες ιστιοπλόους ανοικτής θάλασσας πραγματοποιήθηκε από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Πλωτάρχης Μπλέσσας», που βρισκόταν στο θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το «Γ. Αβέρωφ».
Με τον στόλο του ιστορικού θεσμού αγωνίζονται και οι Δημήτρης Δεληγιάννης, Λεωνίδας Πελεκανάκης, Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, όπως και ο Δημήτρης Μούγιος, ασημένιος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, στο Πεκίνο, και λάτρης της ιστιοπλοΐας.
Οι πρωταθλητές μας, μαζί με τα υπόλοιπα πληρώματα, αναμένεται να χαρίσουν στους φίλους του αθλήματος συναρπαστικές μονομαχίες και πανέμορφες εικόνες στο Αιγαίο Πέλαγος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δημήτρη Δεληγιάννη, οποίος, παρόλο που προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, δεν άντεξε να μείνει μακριά από το τιμόνι του «Bullet – Encode».

Το εφετινό επετειακό Ράλλυ Αιγαίου είναι αφιερωμένο στην προστασία της θάλασσας. Τα πληρώματά του θα μεταφέρουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσες μας» και σε συνεργασία με τη HELMEPA θα πραγματοποιηθούν συμβολικοί καθαρισμοί των ακτών στα νησιά – σταθμούς του αγώνα που έβαλε τα θεμέλια στην ελληνική ιστιοπλοΐα της ανοικτής θάλασσας.
Τα νησιά της εφετινής διαδρομής των 350 ν.μ. είναι η Αμοργός, οι Λειψοί και η Πάρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης