Με την Ημερίδα «Ο Εργασιακός Αθλητισμός στην Ελλάδα. Προοπτικές και οφέλη για Εργαζόμενους, Επιχειρήσεις και Οργανισμούς» θα πραγματοποιηθεί αύριο η έναρξη των 10ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού. Στη διοργάνωση, η οποία θα έχει ως «έδρα» το στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλούμενοι από σχεδόν εξήντα εταιρείες και οργανισμούς. Οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα ολοκληρωθούν στις 9 Οκτωβρίου.   

Η έναρξη της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Κατά τη διάρκειά της θα υπάρξουν ομιλίες για τις δράσεις του Ελληνικού Οργανισμού Άθλησης και Υγείας και για τα οφέλη της άσκησης στους εργασιακούς χώρους, θα παρουσιαστούν οι προσεχείς εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις ενώ ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού Γκουρβάν Χιούζ θα αναφερθεί στο project «Active Workplace Certificate». Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού, που διεξήχθησαν το 2022 στην Αθήνα, Σπύρος Καραβούλης θα μιλήσει για το φάσμα των δράσεων του Οργανισμού και ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Άθλησης και Υγείας Νίκος Κερασοβίτης θα παρουσιάσει την ταυτότητα του Οργανισμού. Η ομιλία της εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Στυλιανή Κορμικιάρη θα έχει ως θέμα «Η εθνική πολιτική στον εργασιακό αθλητισμό». Θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις φορέων και εταιρειών που στηρίζουν τη δράση του Οργανισμού και ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους τους στην άθληση.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Οι 10οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα αρχίσουν στις 7 και θα ολοκληρωθούν στις 9 Οκτωβρίου. Θα πάρουν μέρος εκατοντάδες εργαζόμενοι από, σχεδόν, 60 εταιρείες και οργανισμούς του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς και μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενοι). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 16 ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Ανάμεσα στους εργαζόμενους βρίσκονται και αρκετοί παλαιοί αθλητές, οι οποίοι μέσα από τους Εργασιακούς Αγώνες βρίσκουν την ευκαιρία να βρεθούν και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους, αυτή τη φορά ως μέλη στην ομάδα της εργασίας τους.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε πέντε αθλητικές εγκαταστάσεις της Αττικής. Η «έδρα» των 10ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού θα είναι το στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» ενώ άλλα αθλήματα ή αγωνίσματα θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Ace Tennis Club (Παλλήνη), στο «Game on Darts» (Ν. Ηράκλειο) & στο «Strike Bowling Center» (Χαϊδάρι). Οι αγωνιζόμενοι θα μπορέσουν, μεταξύ άλλων, να πάρουν μέρος σε: μπάσκετ (5Χ5, 3Χ3), μπιτς βόλεϊ (3χ3, 2Χ2), ποδόσφαιρο, τένις, επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ), μπόουλινγκ κ.α.

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα ξεχωρίζει το «Athens Company Run». Θα διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου (Σ.Ε.Φ.) και θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές (5 και 10 χλμ.). Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική και όλοι οι δρομείς θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ο Ελληνικός Οργανισμός Άθλησης και Υγείας θα διοργανώσει μία μεγάλη αθλητική γιορτή όπου ο αθλητισμός θα συνδυάζεται με την ψυχαγωγία και θα δώσει την ευκαιρία σε εργαζόμενους από διαφορετικές εταιρείας να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγώνες εργασιακού αθλητισμού αποτελούν έναν θεσμό που διεξάγεται σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού. Έχουν ως στόχο να ωθήσουν τους εργαζόμενους στην άθληση ώστε να βελτιωθεί η υγεία τους αλλά και να αναπτύξουν κοινωνικές συναναστροφές μέσα από την ευεξία που δίνει ο αθλητισμός. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα και ο Ελληνικός Οργανισμός Άθλησης και Υγείας διεκδίκησαν και ανέλαβαν τη διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού του 2027.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας μέσα από ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δράσεις στο πλαίσιο τους εργασιακού περιβάλλοντος. Αποτελεί ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού και της αντίστοιχης παγκόσμιας και λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την αιγίδα τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης