Η Ελληνική υδατοσφαίριση αποτέλεσε για μία χρονιά ακόμα την πηγή διακρίσεων, τόσο για τις Εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών, όσο και για τους συλλόγους.

Μεγαλύτερη επιτυχία ήταν το χρυσό μετάλλιο στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, που διεξήχθη στο Κουβέιτ, με το σύνολο του Τεό Λοράντου να επαναλαμβάνει τον άθλο του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2020 θα κάνει την εμφάνισή του σε λίγες μόνο ημέρες, σε ένα έτος όπου δεσπόζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, με στόχο να είναι οι Εθνικές ομάδες των Ανδρών και των Γυναικών στη μεγάλη αυτή γιορτή του Παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο μάνατζερ των Εθνικών ομάδων στην υδατοσφαίριση, Αντώνης Αρώνης, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για τη χρόνια που έφυγε, αναδεικνύοντας τη δυναμική της χώρας μας στο Παγκόσμιο στερέωμα: «Το 2019 μας αφήνει μία πολύ ωραία ανάμνηση, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, όπου για μία ακόμα φορά δείξαμε την δυναμική της χώρας μας, χωρίς να έχουμε τους πόρους που έχουν άλλες χώρες. Έχουμε καταφέρει να πρωταγωνιστούμε σε αυτές τις κατηγορίες, αλλά και στις γυναίκες και τους άντρες, όπου βρεθήκαμε μέσα στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι άλλες χώρες προσπαθούν να μας αντιγράψουν, ζητώντας να έρθουν και να προπονηθούν με εμάς, κάτι που δείχνει την δυναμική μας».

Σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Αρώνη, στόχος για το 2020 είναι να προκριθούν οι Άνδρες και οι Γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: «Στόχος για το νέο έτος είναι η πρόκριση και των αντρών και των γυναικών στην Ολυμπιάδα. Ο δρόμος είναι δύσκολος, κυρίως για τις γυναίκες, αλλά εφικτός και για τις δύο ομάδες μας. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ένα τεστ, όπου θέλουμε να διατηρηθούμε στις υψηλές θέσεις και γιατί όχι να παλέψουμε για ένα μετάλλιο. Μετά, στο Προολυμπιακό Τουρνουά θα κριθούν όλα. Σχετικά με τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες, στόχος είναι να συνεχιστεί η πολύ καλή δουλειά που γίνεται. Τέλος, θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο του πόλο, αλλά και γενικότερα, χρόνια πολλά, ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης