Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα αγωνιστούν το Σάββατο (8/10) στον δεύτερο ημιτελικό στο Αστάνα Open, μετά εκείνον-πρώτο χρονικά- ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο 35χρονος Σέρβος πρωταθλητής, πραγματοποίησε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση, ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση το εμπόδιο του Κάρεν Χατσάνοφ με 6-4, 6-3 σε 1 ώρα και 29 λεπτά, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά ATP 500, χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ. Έτσι συμπλήρωσε επτά αγώνες χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σετ ενώ έφτασε στην 14η συνεχόμενη νίκη του στο Tour.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έπαιξα τόσο καλά όσο στους προηγούμενους γύρους, αλλά ήταν αρκετό», τόνισε ο Σέρβος αμέσως μετά τη νίκη του, υποσχόμενος να «ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του παιχνιδιού», όπως είπε. «Έχω μεγάλες προσδοκίες» σε αυτό το τουρνουά», εξήγησε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει χάσει πολλούς αγώνες φέτος λόγω της άρνησής του να εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Εύκολα εξασφάλισε θέση στον ημιτελικό απέναντι στον Σέρβο και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, νικώντας τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα με 6-1, 6-1, μετά από 64 λεπτά, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη σεζόν.

«Είμαι χαρούμενος που έπαιξα σωστά, που ήμουνα πραγματικά συμπαγής και έκανα ό,τι μπορούσα για να του κάνω τη ζωή δύσκολη και είμαι πολύ χαρούμενος που τον νίκησα», είπε ο Μεντβέντεφ μετά το παιχνίδι. «Δεν είναι εύκολο να παίξεις εναντίον του Ρομπέρτο. Προσπάθησα να τον μπερδέψω και να τον εκπλήξω λίγο και λειτούργησε πολύ καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης