Η Σακάρι Ρίτσαρντσον δεν θα λάβει μέρος ούτε στην σκυταλοδρομία 4×100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Η 21 ετών Αμερικανίδα, μία από τις κορυφαίες σπρίντερ της σύγχρονης εποχής, βρέθηκε πρόσφατα θετική σε χρήση μαριχουάνας, ενώ παραδέχθηκε την πράξη της.

Η Ρίτσαρντσον τελεί από τις 28 Ιουνίου σε αγωνιστική αναστολή ενός μήνα, από τον αμερικανικό Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ (Usada), ενώ της αφαιρέθηκε η νίκη στα 100 μέτρα των trials και φυσικά το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η προσωρινή ποινή θα λήξει στις 28 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι σε θεωρητικό επίπεδο η νεαρή πρωταθλήτρια θα μπορούσε να συμμετάσχει στα 4×100μ. Όμως η αμερικανική Ομοσπονδία Αθλητισμού (USATF) αποφάσισε να μην τη συμπεριλάβει στον κατάλογο με τις αθλήτριες που συναποτελούν την ομάδα σκυταλοδρομίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της USATF για το θέμα εκφράζεται «συμπάθεια για την υπόθεση της Ρίτσαρντσον», αλλά τονίζεται η ευθύνη που υπάρχει προκειμένου «να διατηρηθεί η Δικαιοσύνη για όλους τους αθλητές».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο η Ρίτσαρντσον κάλυψε τα 100 μέτρα σε 10 δευτερόλεπτα και 72 εκατοστά, επίδοση που είναι η έκτη καλύτερη όλων των εποχών. Μετά τη γνωστοποίηση πως είχε κάνει χρήση μαριχουάνας, η νεαρή πρωταθλήτρια δήλωσε: «Θα ήθελα να πω στους θαυμαστές μου, στην οικογένειά μου και στους χορηγούς μου ότι ζητώ συγγνώμη. Σε όλους εσάς ζητώ συγγνώμη, επειδή δεν ξέρω πώς να ελέγξω τα συναισθήματά μου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», ενώ αναφέρθηκε σε «μια οδυνηρή συναισθηματική κατάσταση», αφού έμαθε τον θάνατο της μητέρας της, για να δικαιολογήσει τη χρήση μαριχουάνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης