Μια μικρή διαδήλωση εναντίον της απόφασης του Τόκιο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19, πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, μια ημέρα πριν από την άφιξη του αντιπροέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τζον Κόατες.

Περίπου 30 διαδηλωτές στάθηκαν στη βροχή, έξω από την έδρα της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Δεν χρειαζόμαστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες» και «Μην έρθεις Κόατες», σύμφωνα με το Kyodo News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφίσες με το μήνυμα «Μην χρησιμοποιείτε υγειονομική περίθαλψη, εμβόλια ή χρήματα φόρων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» εμφανίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της σύντομης διαδήλωσης.

Οι διαδηλωτές ήταν ιδιαίτερα θυμωμένοι με τα σχόλια που έκανε τον περασμένο μήνα ο επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού της ΔΟΕ για το Τόκιο 2020, Τζον Κόατες, ο οποίος δήλωσε ότι οι Αγώνες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στο Τόκιο ακόμη και αν η πόλη παρέμενε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Κόατες αναμένεται στο Τόκιο για να επιβλέψει τις τελικές προετοιμασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μιλούν για ασφαλείς Αγώνες, αλλά δεν υπάρχει καμία εξήγηση», δήλωσε μια γυναίκα διαδηλωτής στο Kyodo News, προσθέτοντας: «Πρέπει να μας πάρουν για ανόητους αν νομίζουν ότι θα τα παρατήσουμε όσο περνάει ο χρόνος».

Το Τόκιο και ορισμένα άλλα μέρη της Ιαπωνίας παραμένουν υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιβλήθηκε στα τέλη Απριλίου, με την κυβέρνηση να αποφασίζει αυτήν την εβδομάδα αν θα άρει τους περιορισμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης