Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, πραγματοποίησε σειρά διαβουλεύσεων με μέλη της ΔΟΕ για τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, που οδήγησε στην αναβολή έως το 2021 των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Πολλές επαφές επίσης εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου, εξ αποστάσεως, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που ισχύουν λόγω του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εκατό μέλη της ΔΟΕ χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, ανάλογα με τη γλώσσα και τις ζώνες ώρας.

Ο Τόμας Μπαχ ήθελε να συγκεντρώσει τις απόψεις των μελών, ιδίως «σχετικά με τη διαδικασία διαχείρισης των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού», όπως ανέφερε στο AFP, πηγή προσκείμενη στην ΔΟΕ.

Ο Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ ήθελε να ακούσει «τις σκέψεις, τις ιδέες και τις εμπειρίες όλων των μελών σε όλον τον κόσμο» για τις συνθήκες και ήταν η πρώτη φορά από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης που συμβουλεύτηκε τα μέλη σχετικά με τις συνέπειες της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαχ παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα ακυρωθούν εάν δεν καταστεί εφικτό να διεξαχθούν το 2021.

Στις 14 Μαΐου, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι είχε αποδεσμεύσει κεφάλαια ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων (740 εκατομμύρια ευρώ) για να ξεπεράσει την κρίση που συνδέεται με τον κορωνοϊό και η οποία έχει «πολύ σοβαρό» αντίκτυπο στο Ολυμπιακό κίνημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης