Με τον Νίκο Ηλιόπουλο να κυνηγά το όνειρο της Ολυμπιακής πρόκρισης μέσα από το σύνθετο ατομικό και με τους Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Νικόλα Κρανίτη να κάνουν τη δική τους προσπάθεια σε κρίκους και σε έδαφος, άνοιξε για τα ελληνικά χρώματα ο προκριματικός των ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Βασιλείας.

Στον πρωινό, 1ο όμιλο της Πέμπτης (22/04), ο Νίκος Ηλιόπουλος είχε ως στόχο να αγγίξει το τέλειο και στα έξι όργανα, αγωνιζόμενος χωρίς περιθώριο λάθους, προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα από τα δύο τελευταία Ολυμπιακά εισιτήρια που θα δοθούν μέσω της κατάταξης του προκριματικού στο σύνθετο ατομικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από πολύ καλή και ώριμη εμφάνιση, η συγκομιδή του ήταν 76,499 βαθμοί (έδαφος: 12,900 β., πλάγιος ίππος: 10,700 β., κρίκοι: 13,133 β., άλμα: 13,433 β., δίζυγο: 13,533 β., μονόζυγο: 12,800 β.), έχοντας απόλυτα σταθερές εκτελέσεις στα περισσότερα όργανα, αλλά και μία πτώση στον πλάγιο ίππο που τον εμπόδισε να φτάσει ακόμα ψηλότερα.

Μέχρι στιγμής, μετά την ολοκλήρωση του 1ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους, ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στη 10η θέση της κατάταξης, χωρίς ουσιαστικές ελπίδες για την Ολυμπιακή πρόκριση, αλλά ελπίζοντας βάσιμα στην είσοδό του στο «τοπ 24» του τελικού της Παρασκευής (23/04) στο σύνθετο ατομικό.

Από την πλευρά του, ο σπεσιαλίστας των κρίκων Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης περιορίστηκε στους 12,766 βαθμούς, καθώς μία πτώση στην έξοδο «χάλασε» τη συνολική του προσπάθεια και δεν δικαίωσε την κούρσα με τον χρόνο που έκανε για να προλάβει τη διοργάνωση, έπειτα από ένα τρίμηνο εκτός προπονήσεων λόγω lockdown.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 29χρονος αθλητής, ο οποίος ήταν φιναλίστ στους κρίκους στην προηγούμενη συμμετοχή του στον θεσμό το 2017, βρίσκεται στη 13η θέση του αγωνίσματος και έχει ήδη μείνει εκτός προνομιούχου οκτάδας.

«Παρών» για την Εθνική ανδρών δήλωσε και ο Νικόλας Κρανίτης, ο οποίος πήρε 10,566 βαθμούς στο έδαφος (28ος στη μέχρι στιγμής κατάταξη του αγωνίσματος), στην επανεμφάνισή του στα ταπί έπειτα από περίπου 20 μήνες και έχοντας επίσης περιορισμένο χρονικό διάστημα προετοιμασίας.

Οι υπόλοιποι Έλληνες εκπρόσωποι (Λευτέρης Πετρούνιας, Αντώνης Τανταλίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης) αγωνίζονται αμέσως μετά στο στάδιο «Ζανκτ Γιάκομπσχαλε», αφού έχουν τοποθετηθεί στον μεσημεριανό 2ο όμιλο (15:00-17:40).

Ο προκριματικός των ανδρών θα ολοκληρωθεί με τον 3ο όμιλο (18:00-20:40), έπειτα από τη διεξαγωγή του οποίου θα προκύψει η οριστική κατάταξη και θα αναδειχθούν οι οκτώ φιναλίστ σε καθένα από τα επιμέρους όργανα, οι 24 αθλητές που θα προκριθούν στον τελικό του σύνθετου ατομικού, καθώς και οι δύο αθλητές που θα κερδίσουν την Ολυμπιακή πρόκριση μέσα από το σύνθετο ατομικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης