Η ΔΟΕ δείχνει πλήρης εμπιστοσύνη στις γαλλικές αρχές ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι, μετά τα «μαθήματα» από τον τελικό του Champions League.

Ο αγώνας του περασμένου Ιουνίου στο «Stade de France», μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ (1-0) καθυστέρησε για περισσότερα από 30 λεπτά, αφού οι αστυνομικοί συγκρούστηκαν βίαια με οπαδούς που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία είχε επίσης κάνει χρήση δακρυγόνων στους φιλάθλους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Αργότερα, η UEFA ζήτησε συγνώμη για το «φιάσκο».

Μεγάλο μέρος της ευθύνης αποδόθηκε αρχικά στους οπαδούς της Λίβερπουλ από τον υπουργό εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμάνιν. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού λίγες μέρες αργότερα χαρακτήρισε την επιχείρηση «αποτυχία» τόσο επειδή τραυματίστηκαν οπαδοί όσο και το ότι υποβαθμίστηκε η εικόνα της Γαλλίας.

«Μετά από μια σειρά από επισκέψεις και διαβουλεύσεις και άλλες διμερείς συνομιλίες, μπορώ να πω ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις γαλλικές αρχές ασφαλείας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουν βγάλει τα σωστά συμπεράσματα από τα επεισόδια με αφορμή τον τελικό του Champions League και χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης μας».

Το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Αγώνες σε δύο χρόνια, ξεκινώντας με μια τελετή έναρξης κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, που αναμένεται να προσελκύσει περίπου 600.000 θεατές και αποτελεί από μόνο του μια σημαντική επιχείρηση ασφαλείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης