Αν και ο ίδιος έκανε καριέρα ως αθλητής του μπάσκετ κι εξακολουθεί να αγωνίζεται πλέον με τη φανέλα του Αμύντα στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών (έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, καθώς και στην Εθνική ομάδα), ο Περικλής Δορκοφίκης είναι πλέον ‘φανατικός’ φίλος του βόλεϊ.

Και πώς να μην είναι από τη στιγμή που ως Τομεάρχης Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας έχει ήδη στο ενεργητικό του δυο Final 4 (League Cup 2014, Κύπελλο Ανδρών) και ετοιμάζεται για την αντίστοιχη διοργάνωση των Γυναικών που θα φιλοξενηθεί στο ΔΑΚ «Μάκης Λιούγκας» το διήμερο 4-5 Μαρτίου με τη συμμετοχή των ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil, Πανναξιακού (συνθέτουν το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών που θα ξεκινήσει στις 17:00), Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού (το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού που θα ξεκινήσει στις 19:30, ενώ το πρώτο σερβίς στον τελικό της Κυριακής θα δοθεί στις 18:00).

-Κι αυτή τη χρονιά η Γλυφάδα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια σημαντική βολεϊκή διοργάνωση όπως είναι το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών…

«Ο στόχος μας αυτά τα 2.5 χρόνια που είμαστε Δημοτική αρχή ήταν να φέρουμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην πόλη μας ώστε οι δημότες να μπορούν να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου αγώνες. Σίγουρα το ΔΑΚ Γλυφάδας ‘Μάκης Λιουγκας’ που προσφέρει όλες τις ανέσεις βοηθάει σ’ αυτή τη διαδικασία. Προσωπικά θεωρώ ότι το βόλεϊ πέρα από την ομορφιά που έχει ως άθλημα, προσφέρει δράση και θέαμα, έχει ραγδαία ανάπτυξη και στην πόλη μας υπάρχουν δύο εξαιρετικοί σύλλογοι, Ευρυάλη και Αιξωνή, που ειδικά στα κορίτσια έχουν καταφέρει να μαζέψουν πολλά παιδιά. Θέλαμε πάρα πολύ να φιλοξενήσουμε το Final 4 του Κυπέλλου και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τέσσερις από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας θα αγωνιστούν για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Γλυφάδα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Με το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών καλύπτετε σχεδόν όλο το φάσμα των βολεϊκών διοργανώσεων καθώς πέρα από την αντίστοιχη διοργάνωση των Ανδρών πέρσι είχε προηγηθεί το Final 4 του Λιγκ Καπ της Volleyleague.
«Επίσης να προσθέσω ότι έχουμε πάρει και το Final 4 του Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών… Έχουμε καλή επικοινωνία με όλες τις Ομοσπονδίες, μας εμπιστεύονται, αφού δείξαμε στην πράξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε κι ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε τέτοια events. Είναι μια συνειδητή επιλογή να φέρουμε μεγάλες διοργανωσεις στη Γλυφάδα κι εγώ ως αθλητής πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για τα νέα παιδιά όχι μόνο το να είναι στο γήπεδο και να κάνουν προπόνηση, αλλά να έχουν την ευκαιρία να βλέπουν από κοντά τα πρότυπα τους και να έχουν παραστάσεις από αγώνες υψηλού επιπέδου».

-Το γεγονός ότι στο βόλεϊ δεν έχουμε γεγονότα που παρατηρούνται σε άλλα αθλήματα, όπως φάνηκε και στις προηγούμενες διοργανώσεις που έγιναν στην Γλυφάδα, ήταν ένας ακόμη λόγος που σας οδήγησε στην απόφαση να φιλοξενήσετε και το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών;

«Φυσικά και έπαιξε σημαντικό ρόλο. Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή ήταν όλα πολύ δύσκολα για εμάς γιατί όλοι ήταν διστακτικοί καθώς φοβόταν να γίνει μια τέτοια διοργάνωση στην καρδιά της Αθήνας. Καταφέραμε όμως με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας και της Αστυνομίας να φτιάξουμε ένα πλάνο το οποίο εφαρμόστηκε και δεν έγινε το παραμικρό παρατράγουδο. Οι αγώνες εξελίχθηκαν σε γιορτή και ο κόσμος το απόλαυσε»

-Την εισπράττεται αυτή την ικανοποίηση από τον κόσμο, από τους δημότες σας;

«Όταν έχεις περάσει μια μεγάλη περίοδο αποχής από τέτοιες διοργανώσεις υπάρχει μια… ύπνωση στον κόσμο, αλλά ειδικά η περσινή διοργάνωση του Κυπέλλου ανδρών είχε πολύ μεγάλη επίδραση στην τοπική κοινωνία κι ακόμη και τώρα, ένα χρόνο αργότερα, αποτελεί αντικείμενο συζήτησης από τον κόσμο που μας ‘πίεζε’ να το επαναλάβουμε. Αυτό όμως που συμβαίνει φέτος με τη διοργάνωση των γυναικών είναι πραγματικά εντυπωσιακό κι έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το βόλεϊ στο γυναικείο πληθυσμό έχει τεράστια δυναμική. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μπορώ να πω ότι είναι πιο έντονο απ’ ότι πέρσι. Είναι επίσης πολύ θετικό το γεγονός υπάρχει πολύ καλή χημεία με τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας υπό την ηγεσία του κ. Καραμπέτσου».

-Τι διαφορετικό μπορούμε να περιμένουμε σ’ αυτό το Final 4;

«Σίγουρα θα είναι το πιο όμορφο Final 4, καθώς η παρουσία των αθλητριών θα δώσει ένα διαφορετικό χρώμα στην όλη εκδήλωση. Υπάρχουν συζητήσεις με την Ομοσπονδία για να γίνουν και κάποιες παράπλευρες εκδηλώσεις. Το σημαντικό για εμάς κι ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να μπορέσουν να έρθουν τα παιδιά με τους γονείς τους και να απολαύσουν τρεις πολύ όμορφους και συναρπαστικούς αγώνες. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα διήμερο που θα εξελιχθεί σε γιορτή και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε και τις εθνικές μας ομάδες βόλεϊ και γιατί όχι να διοργανωθεί εδώ στη Γλυφάδα το All Star Game που θα είναι επίσης μια σπουδαία γιορτή για το άθλημα αλλά και την πόλη μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης