Δρίκος: «Να ελέγξουμε τα λάθη μας»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014, 21:46
Δρίκος: «Να ελέγξουμε τα λάθη μας»
Η εθνική ομάδα ηττήθηκε στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στο Πόπραντ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος βόλεϊ από τη Σλοβακία με 3-0 σετ, κάνοντας «ποδαρικό» με το... αριστερό στη διοργάνωση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα. «Αυτό που πρέπει να διορθώσουμε είναι ο ρυθμός στο παιχνίδι μας.

Οι ομάδες κάποιες στιγμές παίζουν καλά και κάποιες άσχημα και το σημαντικό είναι για μας να ελέγξουμε τα λάθη μας στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Όπως στο β’ σετ που ο αντίπαλός, μας έκανε ένα 7-2 με δικά μας αβίαστα λάθη. Μπορούσαμε να παρουσιάσουμε περισσότερα πράγματα. Ήμασταν πολύ νωθροί στην αρχή του αγώνα. Αύριο παίζουμε με τη Φινλανδία μια άλλου τύπου ομάδα, πιο τεχνική με χημεία και δέσιμο. Είναι μια πρόκληση για μας, μετά τη σημερινή ήττα, να σηκώσουμε κεφάλι και να παρουσιαστούμε πιο ανταγωνιστικοί».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πετρέας τόνισε: «Στο πρώτο σετ η ομάδα μας ήταν σαν να μην βρίσκεται στο γήπεδο. Κομβικό για μας ήταν το δεύτερο σετ. Προηγηθήκαμε με 16-14, μετά πήγε ο Ντίβιτς στο σερβίς και βραχυκυκλώσαμε. Αν είχαμε αντιδράσει καλύτερα, θα μπορούσαμε να μείνουμε στο παιχνίδι και να διεκδικήσουμε κάτι».

Ο τεχνικός της εθνικής Σλοβακίας Φλάβιο Γκουλινέλι ανέφερε με τη σειρά του. «Το πρώτο ματς μιας διοργάνωσης είναι δύσκολο και πάντα κρύβει εκπλήξεις. Είχαμε το μυαλό μας στο παιχνίδι στις κρίσιμες φάσεις και δεν αφήσαμε την Ελλάδα να αντιδράσει. Κοιτάμε πλέον το επόμενο ματς».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014, 22:00