Ο 96χρονος Φώτης Πετρίδης θα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία δρομέας στους αγώνες του 13ου διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος» την Κυριακή 1 Απριλίου. Ο υπερήλικας δρομέας έκλεισε έγκαιρα θέση στο δρόμο 5 χλμ της διοργάνωσης, για να ζήσει και πάλι μία ξεχωριστή εμπειρία.

Γεννημένος το 1922, ο Φώτης Πετρίδης υπήρξε πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων, τόσο στα νιάτα του όσο και σε αγώνες βετεράνων σε μεγαλύτερη ηλικία (αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης το 2014), χωρίς ποτέ να σταματήσει να αθλείται, αλλά και να προσφέρει στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» ως εθελοντής, επιδεικνύοντας το ζήλο εφήβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από το περσινό «διάλειμμα» και την αναγκαστική απουσία του λόγω ενός τραυματισμού της τελευταίας στιγμής, φέτος επανέρχεται δριμύτερος και τονίζει ότι θα τρέχει μέχρι να τα… εκατοστήσει και ακόμα πιο πέρα, απευθύνοντας κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους:

«Ελάτε όλοι να τρέξουμε και να περπατήσουμε μαζί! Μικροί και μεγάλοι, όλος ο κόσμος, δίνουμε ραντεβού στην εκκίνηση την Κυριακή 1 Απριλίου! Θα είμαι και εγώ εκεί, για να περπατήσω στα 5 χλμ και να χαρώ μαζί με τους υπόλοιπους δρομείς.

Αυτός ο αγώνας είναι ξεχωριστός, έχει ιστορική σημασία και πολύ καλή οργάνωση. Μου δίνει μεγάλη χαρά να συμμετέχω στις διοργανώσεις του ΜΕΑΣ Τρίτων. Όσο αντέχω θα συνεχίσω να το κάνω, μέχρι τα 100 μου χρόνια και ακόμα παραπέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μακάρι να μπορέσω να δώσω το παράδειγμα σε όσους είναι λίγο νεότεροι από εμένα, για να πάρουν δύναμη. Θέλω να φτάσουν στην ηλικία μου, να με περάσουν και να συνεχίσουν πάντοτε να περπατάνε και να τρέχουν».

Εκτός από το Μαραθώνιο στην ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη, η διοργάνωση πλαισιώνεται από τους δρόμους 10 χλμ και 5 χλμ.

Παράλληλα διεξάγεται και ο δρόμος 1.000μ Μαθητών Δημοτικών Σχολείων. Οι ομαδικές εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 2 Μαρτίου και οι ατομικές εγγραφές μέχρι τις 7 Μαρτίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης