Μετά την  Κατερίνα Στεφανίδη ήρθε η σειρά ενός ακόμη χρυσού Ολυμπιονίκη να επιστρέψει στην πατρίδα του. Έτσι λίγο μετά τις 11:40, με πτήση της Alitalia. έφθασε στην Αθήνα,  ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας.

«Ήταν η επιθυμία μου να φέρω το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα. Ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου ανήκει στους Έλληνες. Εδώ και μια εβδομάδα βλέπω στο βίντεο τον αγώνα και την απονομή. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Όλα έγιναν όπως τα ονειρευόμουν και είμαι ευτυχισμένος γι’ αυτό. Έχουμε περάσει δύσκολα χρόνια, υπήρχαν πολλές αποτυχίες μέχρι να φτάσουμε εδώ. Θα ήθελα να πω ότι αν δεν αποτύχεις και αν δεν μάθεις να χάνεις, δεν θα πετύχεις» είπε αρχικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένιωσα υπερήφανος που ανέβηκα στο πρώτο σκαλί, που όλο το στάδιο σηκώθηκε για τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Πίσω αυτό το μετάλλιο κρύβεται χαρακτήρας και ήθος. Θέλουμε να είμαστε υγιή πρότυπα για τα παιδιά. Κάποτε ονειρευόμουν να ξυπνήσω και η γυμναστική να έχει την ίδια ανταπόκριση με το ποδόσφαιρο. Τώρα ακούγεται αυτό το άθλημα» συμπλήρωσε ο αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, ο οποίος στη συνέχεια δεσμεύτηκε για άλλες επιτυχίες την επόμενη τετραετία. «Η καριέρα μου τώρα αρχίζει» είπε χαρακτηριστικά.

Με την ίδια πτήση έφθασαν από τη Ρώμη και τα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής αλλά και οι παίκτες της εθνικής ομάδας πόλο.

Τόσο ο Λευτέρης Πετρούνιας όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες Ολυμπιονίκες, εκτός της Άννας Κορακάκη, θα είναι στις 13:00 στο Προεδρικό μέγαρο για να γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης