Μία θέση στη 15άδα του σύνθετου ατομικού εξασφάλισε η Ελένη Κελαϊδίτη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Σόφιας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε στον τελικό πολύ καλή εμφάνιση, με εξαίρεση την κορδέλα, και συγκέντρωσε συνολικά 69,950 βαθμούς (στεφάνι: 18,000 β., μπάλα: 18,250 β., κορύνες: 18,400 β., κορδέλα: 15,300 β.), που τη φέρνουν στην τρίτη θέση της κατάταξης, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γκρουπ.

Απομένουν βέβαια οι 12 καλύτερες αθλήτριες, με βάση την κατάταξη του προκριματικού, αλλά σε κάθε περίπτωση η Κελαϊδίτη δεν μπορεί να πέσει κάτω από τη 15η θέση, που ήταν και ο στόχος της πηγαίνοντας στη βουλγαρική πρωτεύουσα. Μία αντίστοιχη εμφάνιση στη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς, στο Μπακού, θα της δώσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την «σκυτάλη» παίρνει αύριο (Σάββατο 15/09) στην Σόφια η Εθνική ανσάμπλ (Χρύσα Μουτάφη, Ζωή Ντίτσιου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ιωάννα Τζιατζιά, Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Αύρα Ντούρο), που θα πάρει μέρος στον πρώτο από τους δύο ομίλους του σύνθετου αγώνα (13:00 – 16:00 ώρα Ελλάδας), με την επιδίωξη να παρουσιάσει χωρίς λάθη τα νέα προγράμματά της στα 5 στεφάνια και στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια, προκειμένου να εξασφαλίσει μία θέση μέσα στην κορυφαία 24άδα και μαζί το εισιτήριο για το Παγκόσμιο και προ-Ολυμπιακό του 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης