Mε έξωση απειλείται η Κολυμβητική Ομοσπονδία από τα γραφεία της στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο, καθώς η «Ελληνικό – Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Ανώνυμη Εταιρεία» ζητά να εγκαταλείψει το χώρο.

Μάλιστα η εκ των κορυφαίων ομοσπονδιών της χώρας, με πλήθος διακρίσεων σε διεθνείς διοργανώσεις απειλείται με κυρώσεις από την εταιρεία που διαχειρίζεται τους χώρους αν δεν προχωρήσει άμεσα στη… μετακόμισή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αντιμέτωπη με πραγματικό τραγέλαφο βρίσκεται η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, που απειλείται πλέον όχι απλά με έξωση από τα γραφεία της στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού, αλλά και με κυρώσεις από την «Ελληνικό – Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Ανώνυμη Εταιρεία».

Η κορυφαία Αθλητική Ομοσπονδία της χώρας, όπως καταδεικνύεται από τις επιτυχίες των έξι (6) Αθλημάτων της – πέντε (5) από τα οποία Ολυμπιακά – πετιέται κυριολεκτικά στο δρόμο, με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, μέχρι στιγμής, να κωφεύουν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρει η τελευταία εξώδικη πρόσκληση – δήλωση της εταιρείας, προς την ΚΟΕ, με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου 2013: «Σε συνέχεια της από 9/7/2013 εξωδίκου προσκλήσεως μας θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι παρήλθε η δίμηνη προθεσμία την οποία σας είχαμε ορίσει, προκειμένου να εκκενώσετε και να αποδώσετε στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ κάθε χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, αλλά και κάθε άλλο χώρο σε έκταση αρμοδιότητας μας, τον οποίο κατέχετε και νέμεσθε, μέχρι σήμερα. Κατόπιν τούτου σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μας αποδώσετε το σύνολο των χώρων αυτών, ελεύθερους προς χρήση.

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματος μας, ιδίως αποζημίωσης για τη μέχρι τώρα χρήση των ως άνω χώρων και εγκαταστάσεων εκ μέρους σας, αρμόδιος επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες ….».

Η Ομοσπονδία λοιπόν που το 2012 συγκέντρωσε το 30,5% των Μεταλλίων (29) του Ελληνικού Αθλητισμού συνολικά (95), που το 2013 πράττει πάλι το ίδιο (30 Μετάλλια ως τώρα), που οι αθλητές και αθλήτριες της διαπρέπουν και δοξάζουν το όνομα της Ελλάδας στις κορυφαίες διοργανώσεις και δίνουν το δικαίωμα έτσι στους εκπροσώπους της Πολιτείας να κομπορρημονούν για τις επιτυχίες αυτές, αντιμετωπίζεται κυνικά και εντελώς τυπικά με ένα εξώδικο που βρίθει απειλών και συνεπειών σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση.

Η ΚΟΕ, υποχρεώθηκε το 2002 λόγω των ολυμπιακών έργων στο ΟΑΚΑ, να μετακομίσει σε χώρο του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου, όπου τότε η Πολιτεία την έστειλε για να εγκατασταθεί. Διαμόρφωσε δε με έξοδα του Προϋπολογισμού της – αφού ποτέ δεν εισέπραξε το σχετικό ποσό από την Πολιτεία, όπως θα έπρεπε – το σημερινό χώρο των Γραφείων της.

Τώρα, 11 χρόνια μετά, η Πολιτεία την αφήνει έρμαιο, χωρίς λύση, χωρίς διέξοδο. Της γυρίζει την πλάτη.

Με δεδομένη και την οικονομική δυσπραγία, απόρροια της ολοένα και μειούμενης επιχορήγησης της ΚΟΕ (-70% τα τελευταία χρόνια), το πρόβλημα καθίσταται οξύτατο και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του προγραμματισμού της για τη νέα αγωνιστική περίοδο την οποία ήδη διανύουμε.

Η ΚΟΕ καλεί τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, αυτή την ύστατη ώρα, να παρέμβουν και να βοηθήσουν στην κατεύθυνση εξεύρεσης άμεσα λύσης .

Ζητάει επίσης από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ να κατανοήσει και εκείνη την κρισιμότητα της όλης κατάστασης και να βοηθήσει με τον τρόπο της, χωρίς δημιουργία τετελεσμένων και άλλων ενεργειών».

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης