Στο Hall of Fame των Αυστραλών Αθλητών, που αριθμεί 382 αθλητές και 143 γενικά μέλη (τα οποία προσέφεραν στον αθλητισμό από την πλευρά του προπονητή, γιατρού, παράγοντα κ.α) είχαν την τιμή να είναι υποψήφιοι, μεταξύ άλλων, σε διάφορες κατηγορίες και 3 αθλητές με ελληνική καταγωγή:

Tο νέο μεγάλο αστέρι του τέννις Νίκ Κύργιος, η χρυσή Ολυμπιονίκης του Σκι Λυδία Λασσίλα (Ιεροδιακόνου) και ο επί οκτώ φορές Πρωταθλητής του κικ μπόξινγκ και μέλος του «Sport Australia Hall of Fame» Σταν Λογκινίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα Palladium του καζίνο Crown, στην περιοχή Σάουθμπανκ της Μελβούρνης, το 30ό «Sport Australia Hall of Fame» τίμησε τους αθλητές που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά και επιβράβευσε αυτούς που με την προσφορά τους στον αθλητισμό κατάφεραν να γίνουν το παράδειγμα για τους υπόλοιπους αθλητές.

Ο 19χρονος Νικ Κύργιος, έχει εντυπωσιάσει ήδη με τα επιτεύγματά του τα τελευταία χρόνια στο τέννις. Είναι γεννημένος στην Καμπέρα της Αυστραλίας, από Έλληνα πατέρα (Γιώργο) και Μαλαισιανή μητέρα (Νορλάϊλα) και έχει δύο μεγαλύτερα αδέλφια τον Χρήστο και τη Χαλίμα. Ο Νικ Κύργιος ήταν υποψήφιος μαζί με άλλους 6 αθλητές για το βραβείο «Ντον», το οποίο καθιερώθηκε από τον ισόβιο Πρόεδρο του “Sport Australia Hall of Fame” και απονέμεται για τις επιδόσεις του αθλητή κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο Νικ Κύργιος ανέφερε ότι «είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω σ’ αυτή τη βραδιά, με τόσους μεγάλους αθλητές. Είναι η πρώτη χρονιά που είμαι υποψήφιος και το θεωρώ μεγάλο επίτευγμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση «τι γνωρίζει για την Ελλάδα», ο Νικ Κύργιος απάντησε: «γνωρίζω ότι το φαγητό είναι πολύ καλό, έχει έξοχα νησιά, πανέμορφες κοπέλες, δεν έχω καταφέρει όμως να πάω ακόμη, αλλά είναι σίγουρα στις άμεσες προτεραιότητές μου». Όσον αφορά τους Έλληνες υποστηρικτές του, τους ευχαριστεί πάρα πολύ και τους ζητά να συνεχίσουν έτσι.

Υποψήφια για το βραβείο «Ντον», ήταν επίσης η ελληνικής καταγωγής χρυσή Ολυμπιονίκης του σκι Λυδία Λασσίλα (Ιεροδιακόνου), μαζί με τον οδηγό της Φόρμουλα1 Ντάνιελ Ρικιάρντο, τον Μαραθωνοδρόμο Μάϊκλ Σίλεϋ, την αθλήτρια του στίβου Σάλλυ Πίρσον, τον μπασκετμπολίστα Πάτρικ Μάϊλς και τον αθλητή του κρίκετ Μίτσελ Τζόνσον. Το βραβείο «Ντον» απονεμήθηκε τελικά στην αθλήτρια εμποδίων Σάλλυ Πίρσον.

Ένας πολύ μεγάλος Έλληνας αθλητής του Κικ-Μπόξινγκ και ήδη μέλος, από πέρυσι, του «Sport Australia Hall of Fame» ο Σταν Λογκινίδης κέρδισε υποτροφία για να γίνει μέντορας του αθλητή του Τζούντο Τζέϊκ Μπένστιντ. Ο Σταν “The Man” όπως τον αποκαλούν οι περισσότεροι συναθλητές και οι οπαδοί του, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2003 με ρεκόρ 83 νικών, 4 ισοπαλιών και 8 ηττών σε σύνολο 95 αγώνων. Ο Σταν Λονγκινίδης, μας μίλησε για τα επόμενα σχέδιά του, αλλά και τον ρόλο του ως μέντορας νεαρών αθλητών.


 Ο Σταν Λογκινίδης 


 Ο Νικ Κύργιος


Η Λυδία Λασσίλα (Ιεροδιακόνου)

 
Ανταπόκριση: Μπάμπης Πετράκης 
Φωτογραφίες: Κώστας Ντεβές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης