Ενθουσιασμός στην Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Αγώνων Special Olympics

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, 23:33
Ενθουσιασμός στην Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Αγώνων Special Olympics
Στο κατάμεστο Planai Stadium του Σλάντμινγκ στην Αυστρία έγινε η Τελετή Έναρξης των ΧΙ Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Austria 2017. Ο ενθουσιασμός ανέβηκε κατακόρυφα όταν εμφανίστηκε, πρώτη όπως πάντα, η Ελληνική Αποστολή Special Olympics, την οποία ακολούθησαν οι 106 αποστολές από όλο τον κόσμο. Ενθουσιασμένοι και οι αθλητές μας ανταπέδιδαν τις εκδηλώσεις αγάπης χαιρετώντας τον κόσμο που τους επευφημούσε. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή αλλά και συγκινητική υπήρξε η άφιξη της φλόγας της Ελπίδας την οποία, μετά από ένα μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου στο Ζάππειο, μετέφερε ομάδα σκιέρ η οποία κατέβηκε από μια χιονισμένη πλαγιά του Planai στο κέντρο του σταδίου του Σλάντμινγκ.

Δίπλα στους αθλητές μας ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος έδωσε τη δική του υποστήριξη και ενθάρρυνση για τους αγώνες. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των Special Olympics International, Δρ. Τίμοθι Σράιβερ, τον οποίο πληροφόρησε για την στήριξη την οποία η Ελληνική Πολιτεία παρέχει στο κίνημα των Special Olympics.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε μια κοινωνία που καθημερινά δίνει την μάχη της επιβίωσης, υπάρχουν κάποια παιδιά που δίνουν μια ακόμα μεγαλύτερη μάχη. Αυτή της αναγνώρισης ότι έχουν τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους. Είναι οι πραγματικοί νικητές της ζωής και ο αγώνας ο δικός τους αποτελεί παράδειγμα για όλους μας».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, 23:35