Το Μεγάλο Σάββατο αναχωρεί για το Μονπελιέ η εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής, προκειμένου να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί στη γαλλική πόλη το διάστημα 15-19 Απριλίου με τη συμμετοχή συνολικά 306 αθλητών και αθλητριών (184 άνδρες από 38 χώρες και 122 γυναίκες από 37 χώρες).

Η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβάνει ομαδικά αγωνίσματα, όπως ισχύει από το 2005 για όλα τα ευρωπαϊκά ενόργανης που διεξάγονται κατά τα μονά έτη, όπερ σημαίνει ότι οι αθλητές θα επιδιώξουν την ατομική διάκριση (στο σύνθετο ατομικό ή στα επιμέρους όργανα) σε όσα όργανα επιθυμούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λευτέρης Κοσμίδης θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους και ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, στο οποίο είναι ο πολυνίκης του θεσμού με πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους.

Στην κατηγορία των ανδρών θα μετάσχουν ακόμη από ελληνικής πλευράς οι Δημήτρης Μαρκούσης (θα λάβει μέρος στο έδαφος), Νίκος Ηλιόπουλος (θα αγωνιστεί σε όλα τα όργανα) και Βασίλης Κόλλιας (πλάγιος ίππος), ο οποίος παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» με την εθνική ανδρών, καθώς θα αντικαταστήσει τον Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος δεν αποθεραπεύθηκε έγκαιρα από το ρωγμώδες κάταγμα στον δεξιό καρπό.

Στις γυναίκες, οι ελπίδες διάκρισης επικεντρώνονται στη Βάσω Μιλλούση, η οποία θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας, ενώ θα μετάχει και στους ασύμμετρους ζυγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα συγκεκριμένα όργανα θα μετάσχει και η Βάλια Πλυτά, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη στο θεσμό Αργυρώ Αφράτη αναμένεται να αγωνιστεί και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού, όπως και η Μαρία Σίμου που συμπληρώνει την ελληνική τετράδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης