Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τους προέδρους των Ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων και τους προέδρους των Λιγκών (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ) επικοινώνησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Συζητήθηκε η διαμορφωμένη κατάσταση στη χώρα λόγω του κορωνοϊού, οι μέχρι στιγμής επιπτώσεις στην αθλητική οικογένεια, η κατάσταση των αθλητριών και των αθλητών μας που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και η συνέπεια, η πειθαρχία και τα συνεχή μηνύματα προς την κοινωνία που εκπέμπει μαζικά ο αθλητικός χώρος, ως προς τη συμμόρφωση με τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του SARS-CoV-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ενημέρωσε τον Λευτέρη Αυγενάκη για την επιθυμία του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, προς όλες τις Ολυμπιακές Επιτροπές, περί διευκόλυνσης προπονήσεων των αθλητών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, διευκόλυνση που ήδη είχε θεσμοθετηθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Επίσης υπήρξε εκτενής συζήτηση για τα ποδοσφαιρικά ζητήματα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ο Βαγγέλης Γραμμένος και ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, ενημέρωσαν επιπλέον τον υφυπουργό Αθλητισμού για την τηλεδιάσκεψη με την UEFA και όσα προβλέφθηκαν ειδικά για το ποδόσφαιρο, όπως η αναβολή του Euro 2020 για το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης