Επιστολή προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκο απέστειλε την Τετάρτη (27/1) η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, ζητώντας άλλη μία φορά να επιτραπεί η προπόνηση σε όλα τα κολυμβητήρια και για όλα τα σωματεία, με την εφαρμογή πάντοτε συγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στην επιστολή της η ΚΟΕ παραθέτει τα συγκεντρωτικά στοιχεία από την προπονητική και αγωνιστική δραστηριότητα των αθλημάτων της, στις δύο περιόδους του lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 25 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν 3.310 έλεγχοι σε ένα σύνολο 900 ατόμων, κατά τους οποίους βρέθηκαν μόλις τέσσερα θετικά δείγματα (τρεις αθλητές και ένας προπονητής), ενώ κατά την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου, οπότε διεξήχθησαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και μια σειρά άλλων αγώνων, δεν ανιχνεύθηκε ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού σε περίπου 5.000 αθλητές/τριες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύουμε ότι η εικόνα που σας παραθέτουμε από μόνη της συνηγορεί στο να επιτραπεί με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, που ήδη υπάρχουν, και περιορισμένο αριθμό ατόμων η προπόνηση σε όλα τα κολυμβητήρια για όλους τους συλλόγους» καταλήγει η επιστολή της ΚΟΕ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης