Ο Κώστας Φιλιππίδης ξεκίνησε εντυπωσιακά τις φετινές εμφανίσεις του στη σειρά των Diamond League, καθώς αναδείχθηκε νικητής με άλμα με 5,75 μέτρα στην Ντόχα, ωστοσο όπως δήλωσε ο προπονητής του Έλληνα πρωταθλητή του επί κοντώ στοχεύει σε νέο ρεκόρ (έχει ατομικό ρεκόρ 5,83 μέτρα).

«Στην Ντόχα ήταν πολύ καλά και ξεκίνησε με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να είχε κάνει και το 5,85, ωστόσο στο συγκεκριμένο ύψος θεωρήσαμε σκόπιμο να δοκιμάσουμε και ένα βαρύτερο κοντάρι, προκειμένου να το “ξέρουμε” για τη συνέχεια. Θεωρώ πως, αν είχε παραμείνει στο αρχικό κοντάρι, θα είχε ένα έγκυρο άλμα» είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Κυτέας, και συμπλήρωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές, που όμως δεν μπορούν να φανούν αμέσως. Νομίζω πως ο Κώστας είναι έτοιμος για ένα νέο ρεκόρ, ωστόσο, για να έρθει αυτό, απαιτείται να βρει και τις ιδανικές συνθήκες».

Ο Φιλιππίδης πλέον προετοιμάζεται για τον αγώνα επίδειξης που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο Ρεγκεχάους.

Η επόμενη εμφάνιση του Φιλιππίδη σε Ντάιαμοντ Λιγκ θα γίνει στο Γιουτζίν των ΗΠΑ (29-30/5) κι έπειτα στη διοργάνωση της Ρώμης (4/6), ενώ στη συνέχεια θα μετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης