Την τρίτη θέση της Eurolegaue πόλο γυναικών κατέλαβε η Βουλιαγμένη, μετά τη νίκη με 8-7 επί της Πάντοβα, στον «μικρό» τελικό του final-4, που φιλοξενείται στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας.

Στην πρώτη της εμφάνιση σε τελική φάση μετά από πέντε χρόνια, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου κατάφερε να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με μία νίκη… παρηγοριάς και να αναστηλώσει κάπως το ηθικό της ενόψει των πλέι-οφ του εγχώριου πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ιταλίδες προηγήθηκαν μόνο στο πρώτο λεπτό του αγώνα, όταν η Μπαρτζόν άνοιξε το σκορ, καθώς στη συνέχεια ο ΝΟΒ πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και, με ένα σερί 4-0 στη δεύτερη περίοδο, πήρε προβάδισμα 6-2 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο σημείο εκείνο, όμως, η Βουλιαγμένη «κόλλησε» επιθετικά και έμεινε χωρίς γκολ για σχεδόν 14 αγωνιστικά λεπτά, δίνοντας την ευκαιρία στην Πάντοβα να μειώσει σε 6-5 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, ενώ παράλληλα υπήρξε η πολύ σημαντική απώλεια της Ελένης Ξενάκη, που αποβλήθηκε με αντικατάσταση 1΄12΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου, μάλιστα, η ιταλική ομάδα έχασε ευκαιρία σε παίκτρια παραπάνω να ισοφαρίσει, γεγονός που αποδείχθηκε κομβικό, καθώς στη συνέχεια ένα γκολ της Διαμαντοπούλου κι ένα της Ράνεϊ ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 8-5, 2΄40΄΄ πριν τη λήξη. Το μόνο που κατάφερε η Πάντοβα ήταν να μειώσει στο τελικό 8-7, χωρίς όμως να απειλήσει, αφού το τελευταίο γκολ σημειώθηκε 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Πάντοβα): 1-2, 2-4, 2-0, 2-2

Διαιτητές: Βαρκόνι (Ουγγαρία), Μαργκέτα (Σλοβενία)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΤΟΒΑ (Στέφανο Ποστερίβο): Τεάνι, Μπαρτζόν 3, Σαβιόλι, Γκοτάρντο, Κεϊρόλο, Κασόν 1, Μίλο 1, Ντάριο, Γκραμπ, Ρανάλι 1, Μετζιάτο, Άρμιτ 1, Τζιάκον

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη 1, Παν. Νίνου, Ξενάκη 1, Ειρ. Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου 1, Ράνεϊ 2, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης