Ευρωπαϊκό υγρού στίβου: Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων ο Σίσκος στα 200μ. ύπτιο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 21:45
Ευρωπαϊκό υγρού στίβου: Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων ο Σίσκος στα 200μ. ύπτιο

Ένα σπάνιο κοντράστ συναισθημάτων έζησε ο Απόστολος Σίσκος, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Ρώμης. Ο «βενιαμίν» της ελληνικής αποστολής τερμάτισε πέμπτος στη δεύτερη ημιτελική σειρά των 200μ. ύπτιο με 1:58.66 και πανηγύρισε μία απρόσμενη πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος, ως όγδοος στο σύνολο.

Λίγη ώρα αργότερα συνειδητοποίησε ότι πρέπει να περιμένει, καθώς ο Γάλλος Γιοάν Εντόι Μπρουάρ, που μετείχε στην ίδια σειρά και συγκαταλέγεται στα φαβορί, αντιμετώπισε πρόβλημα με το εξάρτημα εκκίνησης που χρησιμοποιούν οι κολυμβητές στο ύπτιο και οι διοργανωτές του έδωσαν το δικαίωμα να κολυμπήσει εκ νέου -μόνος του- στο φινάλε του απογευματινού προγράμματος της 2ης ημέρας. Αφού μεσολάβησε μία διακοπή λόγω καταρρακτώδους βροχής, δύο τελικοί και οι απονομές στους νικητές, ο Εντόι Μπρουάρ μάζεψε τις δυνάμεις του και πέτυχε επίδοση 1:56.39, που τον έβαλε στον τελικό με τη δεύτερη επίδοση, αφήνοντας τον Σίσκο ένατο.

Ο 17χρονος αθλητής του Άρη Θεσασαλονίκη, πάντως, θα έχει ως παρηγοριά το σπουδαίο χρόνο που σημείωσε και αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, καθώς βελτιώνει το 1:58.96 που είχε πετύχει πριν ένα μήνα (8 Ιουλίου), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων του Οτοπένι.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 21:47