Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Αποκλείστηκε από τον τελικό του επί κοντώ ο Φιλιππίδης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, 16:06
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Αποκλείστηκε από τον τελικό του επί κοντώ ο Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ, αφού στον προκριματικό του αγωνίσματος στο πρωινό πρόγραμμα της 3ης ημέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Τορούν την Πολωνίας (4-7/3), κατετάγη 11ος στο σύνολο με 5.50μ.

Ο έμπειρος άλτης, υπερέβη με την 2η προσπάθεια τα 5.20, με την πρώτη τα 5.35μ και 5.50μ, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 5.60μ. Το όριο πρόκρισης ήταν 5.75μ.

 

Ο 34χρονος αθλητής του Δημήτρη Κυτέα που φέτος είχε κάνει 5.55μ, ενώ το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό είναι 5.85μ (5.91μ στον ανοικτό), πραγματοποίησε την 7η συμμετοχή του στη διοργάνωση κι «έπιασε» στη σχετική λίστα συμμετοχών τον Κώστα Κουκοδήμο (μήκος). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Φιλιππίδης ήταν δεύτερος στη διοργάνωση του 2017 στο Βελιγράδι.

«Το αποτέλεσμα είναι απόρροια της έλλειψης αγώνων λόγω του κορωνοϊού. Τα πράγματα ήταν δύσκολα, προσωπικά δεν μπόρεσα να μετακινηθώ για αγώνες όπως έκανα πάντα κι έτσι περιοριστήκαμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Παρ'όλα αυτά έκανα την προσπάθειά μου και είναι σημαντικό για μένα που είμαι εδώ για 7η φορά στην καριέρα μου. Στόχος πλέον είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο και για το λόγο αυτό θα ξεκινήσω αγώνες από τον Μάιο», είπε ο Φιλιππίδης μετά τον αγώνα του.

 

Από τον τελικό αποκλείστηκε και ο κάτοχος του τίτλου (5.90μ) Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι (Πολωνία) με τρεις άκυρες στα 5.50μ, ενώ στον προκριματικό δεν πήρε μέρος ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί, λόγω τραυματισμού στην προπόνηση της Παρασκευής. Με ένα και μοναδικό άλμα στα 5.60μ προκρίθηκε στον τελικό και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία).

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, 16:15