Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης: Οι «18» της αποστολής για τη Βουδαπέστη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021, 17:24
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης: Οι «18» της αποστολής για τη Βουδαπέστη

Από 14 άνδρες και 4 γυναίκες απαρτίζεται η ελληνική αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης, το οποίο θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη από τις 17 έως τις 23 Μαΐου. Όπως είχε προαναγγείλει ο υπεύθυνος κολύμβησης στο Δ.Σ. της ΚΟΕ, Νίκος Ξυλούρης, η ομοσπονδία αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων αθλητών, προκειμένου να δώσει μία αγωνιστική ευκαιρία υψηλού επιπέδου σε περισσότερους κολυμβητές/τριες, σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά.

Έτσι, μαζί με τα «βαριά χαρτιά» της ελληνικής κολύμβησης (Γκολομέεβ, Βαζαίος, Χρήστου, Ντουντουνάκη, Παπαστάμος) και όσους είχαν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό (Εγγλεζάκης, Μακρυγιάννης, Ασπουγαλής), επιλέχθηκαν και αθλητές που είχαν πλησιάσει τα όρια πρόκρισης, τόσο έμπειροι (Δράκου, Δημητριάδης, Μελαδίνης), όσο και νεότεροι (Μάρκος, Γιουρτζίδης, Σαχά, Θώμογλου). Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση της Μαρίλειας Δρασίδου, η οποία επιβραβεύεται επιτέλους για την υπομονή και την επιμονή της και στα 26 της χρόνια θα κάνει ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση.

Σε ό,τι αφορά την επάνδρωση των σκυταλοδρομιών, ο Οδυσσέας Μελαδίνης κέρδισε τη θέση στα 4Χ100μ. ελεύθερο από τον Γιάννη Γεωργαράκη, που είχε αγωνιστεί στο Παγκόσμιο της Γκουανγκζού, αλλά δεν έχει δείξει φέτος σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Φυσικά, η τέταρτη θέση της ομάδας (δίπλα στους Γκολομέεβ, Χρήστου και Βαζαίο) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες παραμένει ανοιχτή. Στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική, ο Κώστας Μερετσόλιας ήταν μακράν ο καλύτερος φέτος στο πρόσθιο και θα ενταχθεί στην ομάδα, που θα προσπαθήσει να πιάσει έναν χρόνο πρόκρισης για το Τόκιο.

Αναλυτικά η αποστολή για το Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης: Κρίστιαν Γκολομέεβ, Ανδρέας Βαζαίος, Απόστολος Χρήστου, Απόστολος Παπαστάμος, Οδυσσέας Μελαδίνης, Κώστας Εγγλεζάκης, Δημήτρης Νέγρης, Δημήτρης Μάρκος, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Κώστας Μερετσόλιας, Σάββας Θώμογλου, Αρκάδιος Ασπουγαλής, Στέφανος Δημητριάδης, Δανιήλ Γιουρτζίδης, Νόρα Δράκου, Άννα Ντουντουνάκη, Ιωάννα Σαχά, Μαρία-Θάλεια Δρασίδου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021, 17:26