Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε για την ελληνική ομάδα το πρόγραμμα της 4ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο. Η Ελίνα Τζένγκο έκανε εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων της και με 61,28 μ. στη δεύτερη βολή της προκρίθηκε στον τελικό πετυχαίνοντας το όριο.

Η Τζένγκο στην πρώτη της βολή έστειλε το ακόντιο στα 57,20 μ. δείχνοντας πως είναι σε καλή κατάσταση. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ στον τελικό του Σαββάτου θα έχει την ευκαιρία να κάνει μια ανάλογα καλή εμφάνιση και να προσεγγίσουν επιδόσεις που θα τη φέρουν ψηλά. Η 20χρονη μετέχει στο πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Απόλυτα ικανοποιημένη από την πρόκρισή της στον τελικό του ακοντισμού παρουσιάστηκε η ίδια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήμουν σε καλή κατάσταση προετοιμασμένη. Μας βοήθησε ο καιρός. Ήξερα ότι θα το κάνω. Στην πρώτη βολή μπήκα χαλαρά, όμως στη δεύτερη έκανα αυτό που ήθελα. Ήταν ο πρώτος στόχος και τώρα πάμε στον τελικό».

Για το ότι δεν έχει σταθερότητα στις επιδόσεις της: «Αυτό είναι το ακόντιο. Οι επιδόσεις δεν είναι σταθερές, είναι ελαφρύ όργανο. Δεν είχα περιθώρια για λάθη. Είπα ότι σε αυτούς τους αγώνες έπρεπε να μπω συγκεντρωμένη για να μπω».

Για το Όρεγκον: «Έφαγα τα μούτρα μου στο Όρεγκον. Έκανα αυτές τις εμφανίσεις μετά από εκείνο το τουρνουά. Έδειξα σταθερότητα όταν έπρεπε».

Για τον τελικό: «Η ψυχολογία μου είναι ανεβασμένη. Ο πρώτος στόχος μου ήταν να μπω στον τελικό και τώρα θα πάω για να διεκδικήσω το μετάλλιο».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης