Από τις 25/2/2021 και για 10 ημέρες όλα τα βλέμματα των φίλων του τρίσποντου γαλλικού μπιλιάρδου όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην 32άδα των καλύτερων παικτών του PBA που διεξάγεται στην Κορέα.

Το PBA είναι ένα ιδιωτικό επαγγελματικό πρωτάθλημα που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2019 στην Κορέα. Χωρίζεται σε PBA (ανδρών) και LPBA (γυναικών) με ατομικά και μεικτά ομαδικά τουρνουά. Συμμετέχουν σε αυτό παίκτες από πολλές χώρες του κόσμου. Ανάμεσα τους και κορυφαία ονόματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιοι οι διοργανωτές το ονομάζουν «Επαγγελματικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», πράγμα που τους έχει φέρει σε αντιπαράθεση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπιλιάρδου, όπου γι’ αυτό θα αναφερθούμε σε μελλοντικό μας άρθρο.

Ο αρχικός σχεδιασμός των διοργανωτών προέβλεπε ένα τουρνουά κάθε μήνα. Οι συνθήκες όμως άλλαξαν λόγω Covid, οπότε τα τουρνουά γίνονται κάθε ενάμιση μήνα περίπου. Το έπαθλο για τον νικητή του κάθε τουρνουά είναι 75.000 ευρώ και 25.000 ευρώ για τον φιναλίστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων εστιάζεται στον Νο1 στη γενική κατάταξη αυτού του πρωταθλήματος, τον Φίλιππο Κασιδόκωστα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Φίλιππος ανήκει στην ελίτ του παγκόσμιου τρίσποντου μπιλιάρδου, μιας και έχει χριστεί Παγκόσμιος πρωταθλητής και Πρωταθλητής Ευρώπης -και όχι μόνο μία φορά-, όπως επίσης έχει κατακτήσει και αρκετά διεθνή τρόπαια.

Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετέχει και ο Βέλγος παγκόσμιος ρέκορντμαν (28 καραμπόλες σερί) Frederic Gaudron, ο οποίος θεωρείται ο πληρέστερος παίκτης γαλλικού μπιλιάρδου, αφού έχει κερδίσει παγκόσμια πρωταθλήματα σε πολλές παραλλαγές του μπιλιάρδου, όπου μαζί με τον Φίλιππο έχουν δώσει ένα κύρος στην διοργάνωση.

 Στο PBA της Κορέας, ο Φίλιππος Κασιδόκωστας έχει ήδη τα εξής τρόπαια:

– 2 φορές το πρώτο έπαθλο

– 1 φορά το πρώτο έπαθλο στο ομαδικό

– 1 φορά φιναλίστ.

Οι 32 παίκτες χωρίστηκαν σε 8 ομίλους των τεσσάρων και έπαιξαν όλοι μεταξύ τους. Οι 2 καλύτεροι από κάθε όμιλο προκρίθηκαν στη 16άδα η οποία προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση.

Ο Φίλιππος Κασιδόκωστας προκρίθηκε από τους 32 στην επόμενη φάση των 16, με τρεις νίκες.

Το πρωτοφανές για το τρίσποντο μπιλιάρδο όμως είναι το τεράστιο χρηματικό έπαθλο των διοργανωτών για τον νικητή, το οποίο είναι 220.000 ευρώ! Ο φιναλίστ θα πάρει 20.000 ευρώ! Αμέσως καταλαβαίνει κανείς ότι στα παιχνίδια νοκ άουτ, στη φάση των 16 έως και τον τελικό, οι παίκτες θα έχουν μια απίστευτη ένταση!

H κλήρωση της φάσης των 16:

Φίλιππος Κασιδοκώστας-Seong-won Mun

Eddy Leppens-Jae-Guen Kim

Minh Cam Ma-Seong-Uk Oh

David Zapata-Dong-Woo Han

Jong-Won Kim-Hyun-Woo Kim

Birol Unfit-Min-Gu Kang

Dong-Koong Kang-Tae-Jun Oh

Frédéric Caudron-Glenn Hofman

Ο Φίλιππος παίζει την Τετάρτη 3/3, στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Οι αγώνες μεταδίδονται από το Billiards TV του YouTube το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ https://youtube.com/c/BilliardsTVON/featured

Δείτε το τελευταίο νικητήριο σετ του Φίλιππου Κασιδόκωστα, στο πρώτο τουρνουά του PBA τον Ιούνιο του 2019, όπου έγραψε ιστορία, κατακτώντας το τρόπαιο.

 

Δείτε το τελευταίο και νικητήριο σετ του Φίλιππου με τον Βέλγο πολυπρωταθλητή και παγκόσμιο ρέκορντμαν Frederic Gaudron, σε περσινό προκριματικό αγώνα στο PBA.

 

Απόστολος Βουλγαρίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης